9. lokakuuta 2012

Seminaaritunnelmia

Susirajan tuolla puolen II - The Return of Ida Hansson -seminaariporukka

Sanoinkuvaamattoman upea viikonloppu takana! Välillä tuli turpaan niin, että tukka heilui tai taputti enemmän kuin yhdessäkään konsertissa, mutta, voi kyllä, kyllä minä opinkin PALJON. Seminaarin pääteemana oli spider guard, mutta lukkopainissa opettelimme myös mm. selkäänmenoa sekä siellä pysymistä.

Perjantai-iltana meillä oli seminaarin ensimmäset treenit (1,5h), missä tekniikkana käsittelimme kahta erilaista sweeppiä spider guardista.

Lauantaina oli kolmet (3 x 1,5h) treenit: brasilialaista jujutsua, lukkopainia sekä erikseen vielä sparritreenit. Tekniikkana BJJ:ssa sekä sweepit että lopetukset, kuten triangeli ja omoplata. Lukkopainissa sitten mm. selkään menoa, sweeppi, mikäli selkäänmeno ei onnistukaan sekä anakonda -kuristus.

Sunnuntaina oli vielä kahdet treenit (2 x 1,5h) yhdet lukkopainia ja yhdet brasilialaista jujutsua. Lukkopainissa keskityimme selkäänmenoon, hookkien saamiseen, selässä pysymiseen. Lopuksi myös siihen kuinka selästä saadaan lopetettua kuristuksella. Brasilialaisessa jujutsussa puolestaan kävimme läpi kuinka spider guardin pääsee ohittamaan. Tapoja on useita ja yhden pakoyrityksen epäonnistuessa toinen tai kolmas onnistuu varmasti.

3h treenien jälkeen minä (tukka läpimärkänä), Ida Hansson ja matkakumppanini Emilia

Idan vetämät treenit etenivät loogisesti aina alkulämmittelystä loppusparriin saakka. Myös seminaariviikonloppu kokonaisuudessaan oli suunniteltu etenemään pala palalta, tekniikka tekniikalta - samanlaisia treenikokonaisuuksia toivoisin saavani kotonakin! Seminaarin aikana pääsin painimaan Suomen huippunimien kanssa, mikä avasi silmiä sen suhteen mihin minun tulee treeneissäni panostaa, mihin taas ei. Pääsin myös painimaan itse Ida Hanssonin kanssa, mikä oli kokemuksena täysin omaa luokkaansa - hänen antamat neuvot pistin visusti korvan taakse!

Näin valkovöiselle, uransa alkutaipaleella olevallekin, seminaari oli erittäin opettavainen kokemus, minkä myötä treenimotivaationi nousi totaalisesti uusiin ulottuvuuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.