7. marraskuuta 2012

Kevennellen

Kevyt viikko, mikä käytännössä tarkoittaa sekä kahta laji- että voimaharjoitusta. Voimaharjoituksissa sarja- ja toisomäärät on vähennetty puoleen totutusta, koska näiden välikevennysten ansioista ei tarvitse pitää kokonaisia lepoviikkoja ollenkaan. Kevyellä viikolla keskityn myös enemmän kehonhuoltoon - maanantaina kävin tuttuun tapaan kiropraktikolla, mutta loppuviikosta vuorossa olisi myös hieroja.

Tämän päivän lajiharjoituksissa käsittelimme kilpparia sekä kertasimme viime viikolla opetetun kellokuristuksen, mikä olikin minulle kesältä tuttu. Itselleni kaverin kontrollointi hänen mennessä kilppariin oon haastavaa, mutta vähitellen olen kehittynyt siinäkin paremmaksi.

Herkkuruokaa

Päivän aiheena oli varsinaisesti kilpparista pakeneminen. Ensimmäiseksi harjoittelimme guardin palautusta, missä otetaan ensin kädestä kiinni kaverin housuista polven kohdalta, pidetään käsi suorana, liu'utetaan ulompi jalkaterä kaverin pohkeen päälle ja käännytään guardiin - useimmiten tässä päätyy nimenomaan half guardiin. Toisena tekniikkana oli läskirulla, mikä onnistuu, kun kaveri on ottanut syvältä kauluksestasi kiinni, jolloin lukitset kaverin käden olkapäätä myöten kiinni itseesi (kannattaa ottaa vielä omasta puvusta tiukka grippi). Kun kaverin käsi on tiukasti hallinnassasi pyörähdät kuperkeikalla ympäri, jolloin pääset melko vaivattomasti side controlliin - kättä ei saa päästä irti ennen kuin röhnötät kaverin päällä kunnolla!

Jos kaveri ei pääse hallitsemaan, kilppari on varsin neutraali positio. Kilppariin ei pitäisi mennä liian helposti, koska kaikki osaavat pysyä pienenä pallona kippurassa, mutta sieltä tulisi kuitenkin samantien rakantaa hyökkäys ettei saa passiivisuudesta varoitusta tai miinuspisteitä kilpailutilanteessa. Liikkuminen on pakollista, mikäli aikoo päästä pakoon, mutta samanaikaisesti on huolehdittava, ettei kaveri pääse kuristamaan tai hakemaan muita lopetuksia.

Vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.