12. marraskuuta 2012

Resepti: siemennäkkileipä



Kuiva-ainekaappiin on kertynyt viime aikoina runsaasti erilaisia siemeniä, mm. Ruohonjuuresta saamiani aprikoosinsiemeniä, mitkä olivatkin minulle uusi tuttavuus. Viikonloppuna päätin kokeilla siemennäkkileipien tekemistä.

Siemennäkkileipiin tarvitset ainoastaan n. 6 desiä erilaisia siemeniä. Omissa näkkileivissäni oli pellavan-, auringonkukan, aprikoosin- ja seesaminsiemeniä sekä chiasiemeniä. Laitoin siemenet kulhoon, peitin siemenet kylmällä vedellä, lisäsin teelusikallisen psylliumia, minkä jälkeen annoin taikinan turvota. Kun taikina oli turvonnut noin tunnin, leivitin siemenmassan ohueksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Näkkileipätaikinaa kuivatin pari tuntia 50 asteisessa uunissa, minkä jälkeen jatkoin kuivattamista huoneenlämmössä.

Seuraavana päivänä siemennäkkileivät maistuivat erinomaiselta luomuvoin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.