13. joulukuuta 2012

Resepti: siemennäkkileipä returns

Tänään tein vaatimattomasti sanottuna maailman parasta siemennäkkileipää! Päälle voita, naudan ohutleikkelettä, kurkkua ja kyytipojaksi vielä parapähkinöitä. "Ommuutenparempi!" kuten vanha luokkakaverini Elmo sanoisi.

Ehkä pieni välipala?

3 kananmunaa
1½ dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
3 rkl fibrexia
2 tl ruususuolaa
1 dl mantelijauhoa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Levitä seos leivinpaperille. Mielestäni tämä on sitä parempaa, mitä ohuemmaksi näkkärin jaksaa taputella. Itse sain levitettyä taikinan melkein koko leivinpaperin alueelle ennen kuin hihat paloivat.

Paista näkkileipää 150 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Suosittelen paistamaan sen täyden puoli tuntia, koska silloin leivästä tulee ihanan rapsakkaa. Pienen jäähtymisen jälkeen viipaloi näkkäri osiin. Ihan terävällä veitsellä onnistuu hyvin, kunhan levyn ei anna kuivahtaa, silloin se luultavasti murenisi herkästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.