15. helmikuuta 2013

Valmentajia moikkaamassa

BioSignature -taulukko valmennuksen ajalta,
uusimmat mittaustulokset alimpana  ;)

Torstaina matkustin Tampereelle moikkaamaan valmentajakaksikkoani Optimal Performancen Jonia ja Sannaa. Joni laittoi minut hyppimään kengurun lailla räjähtävyyteni kehittämiseksi, minkä lisäksi hioimme edelleen painonnostoliikkeiden oikeaoppisia tekniikoita.

Sanna teki minulle kuudennen BioSignature -mittauksen. Vaikka paino on pysytellyt viikosta toiseen lähestulkoon samoissa lukemissa, kehossani tapahtuu siitä huolimatta muutoksia parempaan suuntaan. Umbil, eli navan sivun piste oli tippunut 1,4mm sekä supra, eli lonkan sivu 0,8mm edellisestä mittauksesta. Mainitsin nämä pisteet sen vuoksi, koska näiden mittauspisteiden laskusuhdanteen huomaa myös vaatteissa, esimerkiksi farkuissa. Syyskuussa ostamani farkut ovat tippua päältäni - uusimmat ovatkin 4 tuumaa pienemmät kuin edeltäjänsä! Myös hiilihydraattiensietokykyni, S-scap, on parantunut huomattavasti valmennuksen edetessä. Mitä enemmän kehossa on rasvaa, sitä huonommin se sietää hiilareita. Mittauksessa selvisi, että olen alimmissa rasvoissa kuin koskaan 12,2%, minkä lisäksi lean mass on kasvanut 1,3kg koko valmennuksen aikana.

Tulen kilpailemaan huhtikuussa -58,5 kiloisten painoluokassa, koska se on tällä hetkellä kokooni sekä voimiini nähden minulle sopiva painoluokka (ylempi painoluokka olisi -69kg). Painon olisi vielä tiputtava, minkä vuoksi päädyimme muuttamaan ruokavaliotani vähentämällä proteiininsaantia ja lisäämällä hiilihydraatteja iltatreeniä ympäröiville aterioille. Tämän muutoksen teimme sen vuoksi, koska välillä runsaasti proteiinia sisältävä ruokavalio voi laittaa kehon jumiin, minkä seurauksena paino ei putoa. Tämän kaltaisella muutoksella monet muutkin painoluokkaurheilijat ovat saaneet painonsa laskemaan kuin lehmän häntä. Katsomme mitä seuraavan viikon aikana tulee tapahtumaan ja mietimme sen jälkeen jatkotoimenpiteitä.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Näiden mittauksien avulla huomaa, että kehossa todella tapahtuu muutoksia parempaan suuntaan, vaikka paino pysyykin lähestulkoon samoissa lukemissa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

   Poista
 2. Jep, ei ne numerot, vaan peili ja kehonkoostumus :) Tsemppiä! Hyvä meininki :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Juuri näinhän se menee, että vaaka ei kerro läheskään koko totuutta. :-)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.