20. huhtikuuta 2013

Resepti: Mimmin liha-makaronilaatikko

Painonvedon aikana minun oli tehnyt useaan kertaan mieli perinteistä liha-makaronilaatikkoa. Tästä inspiroituneena päätin tehdä minulle kisaevääksi tuota maan mainiota herkkua, mitä sain syödä lapsuudessani isovanhempien luona vieraillessa. Äidinäiti, meidän perheen kesken Mimmi, tekee ehdottomasti maailman parasta liha-makaronilaatikkoa. Oi oi, pääsisinpä pian maistamaan tätä lapsuuteni herkkuruokaa. Kuolavana ulottuu polviin! Kohta, kohta... hoidetaan ensin BJJ Finnish Open'it painonvetoineen kunnialla läpi. Kello on 01:15 enkä ole yli kolme tuntia sängyssä pyörittyäni saanut unen päästä kiinni. Nukkumatti taisi unohtaa Ellun tänään, joten tässä teille reseptiä.

Pääsisinpä pian maistamaan tätä lapsuuteni herkkuruokaa 

LIHA-MAKARONILAATIKKO
5dl (täysjyvä)makaronia/ gluteeniton pasta/ tattaripasta
400g naudanjauhelihaa
2 sipulia
valkosipulinkynsiä oman maun mukaan
7dl maitoa
3 isoa kananmunaa
juustoraastetta
lihaliemikuutio (Reformi luomu)
suolaa
rouhittua mustapippuria
paprikajauhetta

Keitä makaronit lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä lähestulkoon kypsiksi. Kumoa siivilään valuttaen vesi pois. Kuullota silputtu sipuli sekä valkosipulinkynnet pannulla voissa. Paista jauheliha kypsäksi sipuleiden kanssa. Sekoita sekä maito että kananmunat keskenään ja mausta munamaito suolalla, mustapippurirouheella ja paprikajauheella.

Yhdistä ainesosat sekä kumoa voilla voideltuun uunivuokaan. Paista 175 -asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Paista ensin alatasolla 30 minuuttia, lisää juustoraaste, ja paista loppuaika uunin keskitasolla. Liha-makaronilaatikko on valmista, kun munamaito on hyytynyt ja laatikon pinta on saanut kauniin paistovärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.