7. huhtikuuta 2013

Suosikkiruoka: kaalilaatikko

Yksi suosikkiruokani on ehdottomasti kaalilaatikko. Jotta tekin pääsisitte herkulliselle makumatkalle, jaan teille kaalilaatikkoreseptini.

KAALILAATIKKO
2dl täysjyväkauraa
20g voita
1kg kaalia
2rkl siirappia
2 keltasipulia
400g naudan paistijauhelihaa (10%)
suolaa
valko- ja mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 175 asteiseksi. Keitä kaura lähestulkoon kypsäksi. Suikaloi kaali sekä laiskista suikaleet pannulla pienessä määrässä voita. Mausta siirapilla. Paista jauheliha ja silputut sipulit, mausta suolalla ja pippureilla. Sekoita kaura, kaalit, jauheliha ja sipulit keskenään. Laita seos voideltuun uunivuokaan. Valuta laatikon pinnalle ohuita siirappiraitoja ja vuolaise pintaan vielä muutama voinokare. Kypsennä uunissa puolisentoista tuntia.

Perinteisessä kaalilaatikossa käytetään ohrasuurimoita, mutta itse olen tykästynyt käyttämään GoGreenin täysjyväkauraa herkullisen makunsa puolesta.

Kaurainen kaalilaatikko kera puolukoiden 

Kaalilaatikko nautitaan ehdottomasti puolukoiden kanssa.

Arvot (ilman mausteita)/ 100g: 106kcal P 6.6g H 9.7g R 4.1g K 2.5g

2 kommenttia:

  1. Heippa,
    tuleeko tohon laatikkoon nestettä ollenkaan? Ajattelin, että jääkö se kovin kuivaksi ilman nestettä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En laittanut laatikkoon mitään nestettä eikä se ainakaan omasta mielestäni ollut yhtään kuivaa. :-)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.