31. toukokuuta 2013

Resepti: bataattilasagne

Porkkanaraaste bataattilasagnen kaverina 

BATAATTILASAGNE
keskikokoinen bataatti
500g naudanjauhelihaa
keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
1tlk tomaattimurskaa
suppilovahveroita
ruususuolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
Provencen mausteseosta (timjamiinia, rosmariinia, kynteliä, oreganoa, basilikaa)

Kuori bataatti sekä leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori samalla sipulit. Ruskista pannulla jauheliha yhdessä sipuleiden kanssa. Lisää tomaattimurska ja suppilovahverot ruskistetun jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikalla ja Provencen mausteseoksella.

Jätä jauhelihaseos odottamaan ja valmista seuraavaksi "valkokastike".

VALKOKASTIKE
3rkl neitsytkookosöljyä
2rkl kookosjauhoa
ruususuolaa

Sulata neitsytkookosöljy kattilassa ja lisää joukkoon kookosjauhot. Pyörittele öljy-jauhoseosta hetken aikaa. Lisää Alpro Soya, minkä jälkeen keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla. Alkuperäisessä Monkeyfoodin reseptissä käytettiin voita sekä kookoskermaa, mutta näinkin lasagnesta tuli erinomaisen makuista eikä eroa huomannut.

Koko bataattilasagne uunivuokaan. Vuorotellen bataattiviipaleita sekä liha-suppilovahveroseosta. Viimeisenä kaada pinnalle viimeiseksi valmistamasi "valkokastike".

Paista 225 asteessa n. tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.