10. toukokuuta 2013

Ruokayliherkkyystesti Food Detective

Tulevaisuudessa painoni tulisi pysyä offseasonilla 59-60 kilon tuntumassa, ettei painonvedosta tulisi yhtä rankkaa koettelemusta kuin mitä se oli Finnish Openeihin valmistautuessani. Olen ollut pääsääntöisesti miinuskaloreilla tyttäreni syntymästä lähtien, eli pian vuoden verran. Jotta pystyisimme pitämään painon mahdollisimman helposti suunnitelluissa lukemissa, päätimme Sannan kanssa teetättää minulle Food Detective ruokayliherkkyystestin.

"Turvottaako sinua, kun olet syönyt tiettyjä ruokia? Väsyttääkö sinua aina tiettyyn aikaan päivästä? Särkeekö päätäsi ilman syytä? Nämä kaikki oireet voivat viitata ruokayliherkkyyteen" (Food Detective 2013).


Food Detective tunnistaa ne elintarvikkeet, mitkä aiheuttavat useisiin sairauksiin liittyvää IgG:n tuotantoa. Tällaisia sairauksia ovat mm. ruokayliherkkyys, ärtyvän suolen oireyhtymä, ekseema sekä niveltulehdus. Kun on saanut selville oireita aiheuttavan elintarvikkeen, sen voi helposti poistaa ruokavaliostaan.


Food Detective -paketin sisältö

Testi ei sovellu allergian toteamiseen. Reaktioastian pohjassa on eri ruoka-aineiden proteiineja sisältäviä pieniä ympyröitä. Sormenpäästä otetaan verinäyte, joka laimennetaan ja kaadetaan astiaan. Ilmaisin- ja kehitysliuoksen tunnistaessa ruoka-aineiden vasta-aineita, astian pohjassa olevat ympyrät muuttuvat sinisiksi. Vasta-ainereaktion aiheuttaja selviää reaktioastian pohjakartasta.

Tummansininen ympyrä tarkoittaa voimakasta reaktiota kun taas vaaleansininen lievää reaktiota. Voimakkaan reaktion saaneet ruoka-aineet tulisi poistaa ruokavaliosta. Vaaleansiniset lievää reaktiota aiheuttavia ruoka-aineita tulisi välttää mahdollisuuksien mukaan. Valkoisiksi jääneet ympyrät eivät vaadi toimenpiteitä.

Testin tuloksista kerron omassa merkinnässään, mutta sen verran voin kertoa, että olen yllättänyt. Tulevaisuudessa ruokavalioni tulee vaatimaan enemmän suunnittelua, mutta jos sen hintana on parempi olo ja kokonaisvaltainen hyvinvointi niin mikä ettei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.