9. elokuuta 2013

Alle 4 viikkoa NAAMALUKKOON

Viime viikko meni pitkästä aikaa suunnitelmien mukaan. Onnistuin treenaamaan päivittäin yhtä lepopäivää lukuunottamatta. Kuntosalitreeni sai lihakset huutamaan hoosiannaa, mutta venyttely sekä putkirullaus auttoi kipeytyneitä lihaksia. Varsinaiset lajitreenit kulkivat mukavasti - tällä hetkellä tuntuu siltä, että motivaatio on kohdallaan, minkä lisäksi keho ottaa treeniä hyvin vastaan.

Sparri on kulkenut melko hyvin, mutta parannettavaa toki löytyy, etenkin, kun painii itseään huomattavasti kokeneempien kavereiden kanssa. Ystäväni Emilia Tuukkasen kanssa painiessa kehityn varmasti eniten, koska hän luonnollisestikin päihittää minut puhtaalla tekniikalla.

Treenien lisäksi aina on aikaa myös hassuttelulle :)

Emilian kanssa treenasimme menneen viikon aikana kahdestaan, jolloin teimme vain ja ainoastaan tekniikkaa. Lämmittelimme tekemällä mm. käsilukkoa, triangelia sekä omoplataa. Tekniikat teimme drillaamalla yhtä tekniikkaa 3 minuuttia yhtäjaksoisesti, 15 sekuntin tauko, minkä jälkeen oli toisen vuoro tehdä töitä seuraavat 3 minuuttia. Tunnin tekniikkatreenien aikana syke pysyi koko ajan korkealla, hiki virtasi ja saattoi niiden aikana jokunen asia jäädä mieleenkin, koska toistomäärät hipoivat varmasti pilviä. Tekniikoina käsittelimme mm. kimura half guardista, sweep spider guardista sekä berimbolo.

Viime sunnuntaina pääsin painimaan pitkästä aikaa myös Severin kanssa, joka vastikään sai ruskean vyön - onnea! Severin ansiosta minäkin löysin BJJ:n muutama vuosi sitten, vaikka sivusta olen seurannut lajia jo pian seitsemän vuoden ajan.

Tomaattikeittoa ja raejuustoa NAM 

Seuraaviin kilpailuihini, NLO World Championshipseihin, on enää alle 4 viikkoa. Treenimotivaatio on palannut, minkä lisäksi henkilökohtaiset tavoitteeni ovat kirkastuneet pienen pääni sisällä. En lähde tavoittelemaan tähtiä taivaalta tai täydellistä suoritusta vaan kilpailukokemusta. On kuitenkin typerää väittää, ettenkö toivoisi olevani korkeimmalla korokkeella palkintopallilla. Kuten Optimal Performancen Joni on sanonut: "aina pitää lähteä ottelemaan voitto mielessään!" Oma mieli kun vaikuttaa yllättävän suuresti omaan suoritukseen. On sanomattakin selvää, ettei mistään tule yhtään mitään, jos ei usko itseensä tai ajattelee koko ajan epäonnistuvansa. Välillä tulee takkiin, mutta mitä sitten? Epäonnistumiset opettavat.

Luottakaa itseenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.