1. elokuuta 2013

Ellu lähtee tutkimusmatkalle

Maanantaina matkustin Tampereelle Optimal Performancen toimistolle. Sannan kanssa mm. keskustelimme pitkään ruokavalioni kulmakivistä sekä vatsani toimintaan liittyvistä ongelmista. En ole koskaan saanut Sannalta valmista paperille printattua ruokavaliota - "syö täsmälleen näin!" vaan olen saanut itse opetella kokoamaan ruokavalioni hänen valmennusfilosofiansa mukaisesti. Mielestäni tämä on antanut avaimet pysyvälle elämäntapamuutokselle. Välillä tarkistamme minulle sopivat annoskoot keittiövaa'alla tai mietimme proteiinien, hiilihydraattien sekä rasvan määrää.

Totuuksia elämästä 

BJJ Finnish Openeihin päättynyt kurinalaisuus on tehnyt hyvää niin keholle kuin sielullekin. Kroppa on kerännyt rasvaa, mutta I don't care, näin onnellinen en ole ollut sitten positiivisen raskaustestin. Jälkiviisaus on parasta, mutta todettakoon, että kevään kisadieetti ei ollut elämäntilanteeseeni sopiva. Mennyt vuosi, kun sisälsi monen monta iloista sekä surullista tapahtumaa: lapsen syntymä, häät, rakkaan ihmisen poismeno ja siitä seurannut alakulo. Dieetti meni kuitenkin hyvin eikä sen aikana ollut ongelmia - ongelmat alkoivat hahmottua vasta dieetin loputtua.

Valmennuksen myötä olen alkanut katsoa itseäni erilaisten lasien läpi. Miksi minusta tuntuu, että olen elämänpituisella dieetillä eikä paino pysy kurissa oikeaoppisesta ruokavaliosta huolimatta? Miksi paino nousee useamman kilon yhden korvapuustin syötyäni? Vatsan sekä ruoansulatuksen kanssa on ollut ongelmia vuosia. Kilpailuiden jälkeinen painonnousu oli enemmän kuin ravinnon ja treenin puolesta pitäisi teoriassa olla kehon väsymys sekä kilpirauhasen hidastuminen/ väsymys. Olisiko tälle kaikelle selitys? Tätä olen lähtenyt selvittämään.

 Tosiystävä tukee ylä- ja alamäessä

Tärkeintä on kuitenkin pysyä positiivisena vaikeuksista huolimatta. Olen onnellisessa asemassa, että pystyn kuitenkin treenaamaan, olemaan työelämässä sekä ennen kaikkia viettämään aikaa perheeni seurassa (lähestulkoon) täysissä sielun ja ruumiin voimissa.

2 kommenttia:

  1. Tuntemuksesi kuulostavat samanlaisilta kuin itselläni joitakin vuosia sitten, kun aloitin tuon tutkimusmatkan itsestä välittävään elämäntapaan ja aloin etsiä niitä itselleni toimivia elämäntapoja. Ulkonäkö tuntui tuolloin toissijaiselta asialta, kun hyvinvointi sai tilaa. Itseä miellyttävä ulkonäkökin on sitten seurannut kyllä perässä aikanaan :) Karikoita ei vain voi välttää, jos jotakin haluaa oppia. Tsemppiä ja jaksamista tuolle reissullesi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavasta kommentistasi! <3

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.