13. elokuuta 2013

Lakritsinjuuriuute Solgarilta

"Lakritsinjuuriuutteella ohutsuoli tefloniksi"
© Sanna Eloranta

Uusimmassa sponsoripaketissani sain toiveideni mukaisesti lakritsinjuuriuutetta, millä on rauhoittava, tasapainottava ja sileän lihaksiston spasmeja laukaiseva vaikutus erityisesti ruuansulatuskanavassa.

Lakritsijuurta on käytetty jo tuhansien vuosien ajan perinnelääketieteessä lähinnä Aasiassa. Kiinalaisessa kansanlääkinnässä sitä on käytetty useissa vaivoissa tukihoitona, mm, sokeritaudissa sekä tuberkuloosissa. Lakritsijuuren vaikuttavat aineet ovat glykyrritsiini ja flavonoidit.

Tutkimusten mukaan lakritsijuuren glykyrritsiinillä on tulehduksia estävä vaikutus ja se voi pidentää kortisolin vaikutusaikaa elimistössä. Lakritsijuuren flavonoidien on havaittu suojaavan ruuansulatuskanavan soluja, ne ovat myös voimakkaista antioksidantteja ja suojaavat mm. maksan soluja. Lakritsijuuren isoflavoneilla on lievä estrogeeninen vaikutus, mutta ne eivät kuitenkaan näyttäisi alentavan seerumin vapaata testosteronia.

Lakritsijuurta voidaan käyttää tukihoitona vuotavan suolen syndroomassa, ärtyneensuolen oireyhtymässä ja Crohnin taudissa. Alustavissa tutkimuksissa lakritsijuuren flavonoidien on havaittu tappavan mahahaavoja aiheuttavia helikobakteereja. Koska glykyrritsiinillä on pitkään käytettynä verenpainetta nostava vaikutus on Solgarin lakritsijuurivalmisteesta poistettu suurin osa glykyrritsiinistä. Valmistetta ei kuitenkaan suositella pitkäaikaiseen käyttöön eikä raskaanaoleville.

Toivon, että tästä tuotteesta olisi apua minunkin ruoansulatus- sekä vatsaongelmiin.

Lähteet:
- Timo Lehto, tekninen johtaja, elintarvikebiokemisti, FT
Solgar Nordic Ltd Finland/ Nordic Premium Group
- Solgar Nordic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.