13. syyskuuta 2013

Half guard, berimbolo, hip thrust ... mitä näitä nyt on?

Tällä viikolla on palattu takaisin tatamille viikon flunssatauon päätyttyä. Olo on tuntunut varsin hyvältä, mutta päänsärky on ollut seuranani useamman päivän. Tekniikkana olemme käsitelleet Santeri Liliuksen opissa half guardia. Maanantai-iltana käsittelimme mm. Marcelo Garcian käyttämää sweeppiä sekä toisena tekniikkana triangelia, kun kaveri puolustaa ylösnousuyrityksesi ottamalla over hookin.

No nyt on pinkkiä kerrakseen w/ Emilia Tuukkanen :)

Molemmat tekniikat onnistuivat, mutta sweeppi tuotti hieman harmaita hiuksia. Sweepissä tulee saada kaverin paino optimaalisesti itsesi päälle, jotta sweeppi onnistuu - tämä sitten olikin alkuun hieman vaikeampi hahmottaa! Mutta muutaman kokeilun jälkeen oikea kohta löytyi ja sweeppi lähti kulkemaan. Triangeli onnistui ensiyrittämällä ja samanaikaisesti tuli mieletön flashback: "Hetkinen, miten tämä tuntuu jotenkin tutulta... Simoooooo!" Tosiaan sinivöisen Simo Penttilän kanssa painiessa tämä on tullut minulle tutuksi - minä vain olen ollut kuristettavana!

Tiistaina matkustin tapaamaan Optimal Performancen Jonia ja Sannaa.

Joni oli tehnyt minulle uuden voimaharjoitteluohjelman, minkä ensimmäisen treenin teimme kokonaisuudessaan. Vaikka voimatasoni ovat kadonneet kuin pieru Saharaan kilpirauhasongelmien seurauksena, olen siitä onnellisessa asemassa, että kykenen tekemään jotain.

Takakyykkyä Tampereella
© Joni Jaakkola

Ensimmäinen treeni sisälsi kaksi liikeparia. Ensimmäisenä liikeparina vuorottelivat takakyykky sekä Glute Ham Raise kun taas toisena liikeparina olivat Hip Thrust sekä takareidet jumppapallolla. Kyllähän siinä taas hiki irtosi!

Aamun vapaissa lajitreeneissä olemme kerranneet eri tekniikoita viikon teeman mukaisesti, mikä on tosiaan tällä viikolla half guard alta, sweepit sekä lopetukset. Vaikka berimbolo ei teemaan kuulukaan, olemme treenanneet sitä, koska sitä ei voi koskaan treenata liikaa.

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Ihan mielenkiinnosta kyselen, miten kilpirauhasasiasi etenevät? Itse olen samassa veneessä kanssasi ja mielenkiinnolla odotan mitä kohdallasi tapahtuu! Minäkin menossa Aholalle lokakuun lopussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tällä hetkellä odotan verikokeiden tuloksia. Ennen tuloksien saapumista en voi muuta kuin odottaa ja pitää itsestäni huolta ruokavalion sekä maltillisen liikunnan avulla. :-) Palaan asiaan ihan varmasti omassa merkinnässään, kun saan lisätietoa!

   Poista
  2. Ok, kiva juttu, MDD:n paneeleissä menee se 3-4vkoa ennen kun tulevat, kesällä tuli vähän nopeammin, mutta kiva sitten kuulla miten tilanteesi etenee :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.