3. syyskuuta 2013

Vilho Aholan vastaanotolla

Viime viikolla pääsin vihdoin Itäkeskuksen Mehiläiseen Vilho Aholan vastaanotolle. Ahola on perehtynyt nimenomaan funktionaaliseen lääketieteeseen, vatsa- ja suolisto- sekä kilpirauhasvaivoihin. Odottaessa vuoroani lääkärikeskuksen aulassa, vatsassa oli kieltämättä perhonen jos toinenkin.

Kertoessani elämäntarinaani tuntui hyvältä, kun lääkäri oikeasti kuunteli eikä vain katsonut toisaalle näpytellen samalla raporttia tietokoneelle. Työterveydessä otetut verikokeet olivat tosiaan suomalaisissa viitearvoissa, mutta eivät erityisen hyviä. Ottaen huomioon vielä muut minua vaivanneet oireet

- ikuinen vuosia kestänyt helppo painonnousu ( "koko ikä dieetillä" )
- vatsan ja ruoansulatuksen haasteet
- kisan jälkeinen painonnousu, joka on enemmän kuin ravinnon ja treenin puolesta teoriassa pitäisi olla → kehon väsymys ja kilpparin hidastelu
- väsymys
- surumielisyys
- palelu
- turvotus
- ihon kuivuminen
- kuukautishäiriöt

tilanne viittaa selkeästi kilpirauhasten toiminnan hidastumiseen.

Ahola antoi lähetteen uusiin, yksityiskohtaisempiin, verikokeisiin. Osan pystyn käydä ottamassa asuinkaupunkini lääkäriasemalla, mutta osa kokeista minun on mentävä teettämään MDD -laboratoriossa Helsingissä.

Kilpirauhasen toiminnan hidastumisen vuoksi myös ylikunnossa esiintyvät oireet ovat tulleet osaksi elämääni. En varsinaisesti ole ylikunnossa, mutta kilpirauhasen ongelmat aiheuttavat samankaltaisia oireita. Ahola sanoi, että saan edelleen treenata, mutta en hapotukseen asti. Hän sanoi, ettei estä minua myöskään kilpailemasta, koska kilpailusuoritus on niin lyhytkestoinen, mutta en saa missään nimessä tehdä painonvetoa tai muutakaan dieettiä. Puhdasta ravintoainerikasta ruokaa riittävästi. Suositeltavaa olisi välttää prosessoitua ruokaa sekä sokeripitoisia tuotteita - alkoholista ei nyt varmaan tarvitse mainitakaan! Voimaharjoittelussa toistot maksimissaan 3-6 per sarja. Lepoa, unta niin paljon kuin mahdollista, mutta ilman, että saan aikaan avioeron tai saan potkut töistä.

Hymyssä suin vaikeuksien kautta voittoon

Vaikka uutiset olivat ikävänpuoleisia, olen erittäin helpottunut siitä, että viimeinkin minua vaivanneille oireille on selitys enkä ole vain kuvitellut asioiden olevan epätasapainossa. Etiäpäin, sanoi mummo lumessa - rok rok!

8 kommenttia:

 1. Hei kivaa kun kirjoittelit aiheesta! =) kiitos, tärkeää monille =).

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Ihana kulla että pääsit hyvän lääkärin vastaanotolle. Itse olen kärsinyt aivan vastaavista jutusita nyt muutaman vuoden ajan. Kesällä pääsin lopulta asiantuntevalle lääkärille ja minulla todettiin vajaatoiminta ja lisämunuasiuupumus. Rt3- ongelmaa ei toistaiseksi. Ihanaa saada oireille nimi! Niin moni lääkäri piti minua masentuneena ym. On ollut todella rankkaa yrittää treenata aktiivisesti thainyrkkeylyä ja käydä koulussa, oireet hallitsee niin kovin elämää.. Nyt lääkityksellä paino vähän tippunut ja ärtymys, masennus, väsymys, hikoilu ym. lähtenyt vähenemään, mutta aikaa tämä vei ennenkun olen kunnossa. Niin ja tosiaan ruokavaliolla varmasti vaikutusta, olen viljattomalla ja lähes maidottomalla, sekä goitrogeenittomalla ruokavaliolla. Tsemppiä sinne! Tiesithän facebookin kilpirauhasyhteisöistä? saa todella hyvää tietoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskon, että asiat alkavat kääntyä paremmaksi tämän lääkärikäynnin myötä. Pitääkin liittyä tuohon Facebookin kilpirauhasyhteisöön.

   Poista
  2. :). Yhteisöjä on kolme, eli nimellä Kilpirauhanen, Kilpirauhashormonit ja rT3 dominanssi/Wilsonin syndrooma! Mä olen kaikissa :) tosi hyvää tietoa saa mitä kannattaa tehdä :)

   Poista
 3. Ihme juttu, ettei lääkärit hiffaa mistä on ylikunnossa kyse, kahden tunnin kestäneen voimaharjoituksen (spinning ja zumba suoraan sohvalta) jälkeen taas16 kk palautuminen, ja tama nyt siis neljäs kerta elämässäni. Lihaksista katoaa jokin aine joka stoppaa kilpirauhasen toiminnan ja se rupee laskee kuin lehmän hanta. Käyttäytyy kuin aktiivinen kilpirauhasen tulehdus (12kk), mutta mitkään tulehdusarvot eivät nouse. Johtaa yleiseen imeytymishäiriöön, 6kk kohdalla sydän on pysähtyä solunsisäisen kaliumin puutteen takia(lisämunuaisen vajaatoiminta), johon syön miralia ja asia korjaantuu hyvinkin kuukaudessa. Paha vaan että solunsisäinen kaliumin puute vain nostaa kaliumarvoja veressä, eli verestä ei kannata mitata. tän jälkeen hidas palautuminen foolihapon ja magnesiumin ja omega3 ja b-12 kanssa. Lopussa nyt korjaan kilpirauhasen toimintaa seleeni-kromi-sinkki-jodi yhdistelmällä. Koko vuoden ajan pystyn itse tahdistamaan sydäntäni näillä aineilla. Lääkärit olivat pihalla kuin lumiukot, vaikka tuon kaliumin puutteen aavistivat v.2000 vaan eivät sitä hoitaneet, käskivät vaan kokeilla Miralia, kun oli 10000 lisälyöntiä /vrk ja käveleen pääs tasasella just 50m. Edelleenkin etsin tuota ainetta mistä kaikki lähtee?? foolihapon geenivirhe löytyy mikä aiheuttaa Benjamin Lynchin mukaan Thyroid disorders, vaan en ole kaikkea jaksanut lukea, ihan vaan vinkiks teille, joita kiinnostaa.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.