5. lokakuuta 2013

Syysterveiset

Arkipäivät valuvat läpi sormien eikä aikaakaan, kun on taas viikonloppu. Tuleva viikonloppu kuluukin perinteiseen tapaan töiden parissa, mutta kyllä sitä treenatakin ennättää. Alkuviikosta kävin hakemassa tuntumaa sekä tatamiin että rakkaaseen maastavetoon. Olo on ollut hieman kipeä, minkä vuoksi olenkin nauttinut extramäärän eri vitamiineja sekä superfoodeja, kuten macajauhetta.

Muutama merkintä sitten kerroin aloittaneeni rautakuurin, koska rauta-arvoni olivat verikokeiden mukaan hälyttävän alhaiset. Käytössäni on ollut yhteistyökumppanini Solgar Nordicin Gentle Iron, minkä positiivisista vaikutuksista olen saanut nauttia ensimmäisestä käyttöviikosta lähtien. Tämän suhteen oloni on ollut merkittävästi pirteämpi, "en ole kulkenut sumussa" eikä syke nouse enää niin helposti kuin aikaisemmin.

Sanotaan, että ravinnosta saatava paras raudan lähde on liha. Vaikka käytän päivittäin lihatuotteita, minun rauta-arvoni siitä huolimatta ala-arvoiset. C -vitamiini edistää raudan imeytymistä ravinnosta kun taas kahvi, tee sekä kalsium (maitotuotteet) vähentävät imeytymisen tapahtumista.

Jos voimavarani ovat olleet vähissä, on ollut hienoa huomata, etten yritä suorittaa väkisin. Aikaisempi, typerämpi, Ellu olisi suorittanut kaiken suunnittelemansa hammasta purren, vaikka voimia ei olisi ollut. Optimal Performancen valmennuksessa olen oppinut kuuntelemaan kehoani. Jos tunnen olevani väsynyt (laiskuus on eri asia), lepään. Jos energiaa riittää, lähden treenaamaan.

Perus look

Ruokaa syön mutu -tuntumalla pitäen herkut samanaikaisesti minimissä. Oikeastaan aikaisemmin herkuiksi mieltämäni ruoka-aineet, kuten irtokarkit, sipsit tai leivonnaiset eivät enää huuda nimeäni ruokakaupoilla tai muutenkaan. Jos olen antanut itselleni luvan syödä näitä, olo on muuttunut hetkessä huonoon suuntaan niin henkisesti että fyysisesti  Entisenä irtokarkkien suursyömärinä pystyn nykyään hädin tuskin syömään 20 irtokarkkia entisen 500 gramman sijaan. Mielummin HERKUTTELEN raakasuklaalla, punaviinillä tai proteiinipannukakulla tai -letuilla hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.