2. helmikuuta 2014

Resepti: kaura-siemenleipä

Treenikaverini Emmi oli lisännyt omalle Instagram -tililleen kuvan herkullisen näköisestä kaura-siemenleivästä (gluteeniton). Sain reseptin, eli ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Alkuperäinen resepti löytyy Kiitos hyvää -blogista. Itse muokkasin reseptiä oman maun sekä sen mukaan, mitä kuiva-ainekaapista sattui löytymään.



Puolet leivästä oli syöty, kun muistin ottaa kuvan

KAURA-SIEMENLEIPÄ (alkuperäinen ohje)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl manteleita
3, 5 dl kaurahiutaleita (mm. Puuppolan Aitokaura ja Provenan kaurahiutaleet ovat 100% :sesti gluteiinittomia)
2 rkl chiasiemeniä
3 rkl *Solgar Psyllium Seed Husks -kuitujauhetta
1 tl ruususuolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl voita
3,5 dl vettä


Aloita murskaamalla sekä hasselpähkinät että mantelit - itse käytin tähän VitaMixiä! Tämän jälkeen sekoitta kuivat ainesosat keskenään. Sulata voi sekä hunaja vesihauteessa juoksevaksi. Annostele vesi kulhoon ja kaada joukkoon hunaja-voiseos. Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoita, kunnes seos alkaa jähmettyä. Taikinasta tulee paksua, mutta mikäli se on liian jähmeää sekoitettavaksi, lisää vettä ja sekoita. Kaada seos esim. suorakulmaiseen leipävuokaan ja tasoita lusikalla. Jätä taikina tekeytymään kahdeksi tunniksi tai yön yli jääkaapiin. Tällöin leipä on turvonnut tarpeeksi, jolloin se säilyttää muotonsa.

[caption id="" align="aligncenter" width="800"] Leipä ennen paistoa[/caption]
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leipävuoka uunin keskitasolle ritilän päälle ja paista n. 20 minuuttia. Kaada leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä ennen kuin viipaloit sitä, koska muuten leipä murenee käsiin. Leipä säilyy tiiviisti suljettuna noin viisi päivää.

*Solgar Psyllium Seed Husks -kuitujauhe saatu sponsoriltani Solgar Nordicilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.