3. helmikuuta 2014

Lissabon: ruoka & lepo

Talvilomareissumme Portugaliin on onnistuneesti takanapäin - oli onni päästä mukaan seuraamaan BJJ:n EM -kilpailuita! Nyt aion kertoa muutaman sanan ruokailuistamme matkan aikana, mikä välillä tuotti pienimuotoista päänvaivaa.

[caption id="" align="aligncenter" width="614"] Hotellin aamupalalla kahvia, tuoretta ananasta sekä kiiwiä[/caption]
Kuten edellisessä merkinnässäni kerroin, hotellin aamupala oli omaan makuuni varsin luokaton. Pöydät notkuivat mitä erilaisempia (vehnä)leipiä, makeita leivonnaisia sekä lettuja. Omalle lautaselleni valitsin pääsääntöisesti munakokkelia, pekonia, leikkeleitä, juustoa, maustamatonta (sokeroimatonta) jogurttia ja tuoreita hedelmiä. Yhtenä-kahtena aamuna maistoin myös valikoiman kaikista tumminta leipää ja viimeisenä aamuna suuhuni eksyi myös croissantti. Nämä valinnat osottautuivat virheliikkeeksi vatsan turvotessa entisestään. Miksi en ole vieläkään täysin oppinut, että gluteeniviljat eivät yksinkertaisesti sovi vatsalleni? :-(

Kisapäivän aamuina kävimme hakemassa eväitä paikallisista ruokakaupoista, missä pystyi tekemään erinomaisia valintoja. Hinnat olivat Suomen tasoon verrattuna halvat, mikä teki ostosten tekemisestä varsin miellyttävää. ;-) Ostoskoriini tarttui päivittäin tuoreita marjoja, kuten mansikoita (iso paketti alle 3€), vadelmia tai boysenmarjoja, lehtisalaattia, leikkelettä, goudaa, riisikakkuja, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, kuten inkamarjoja, kirsikkatomaatteja ja litroittain vettä. Hyvillä eväillä hymy pysyi huulilla pitkät päivät!

Iltaisin kävimme ravintolassa syömässä päivän isoimman aterian. Paikallisissa ostoskeskuksissa on ravintolakerros, missä on useita eri tyylisiä ravintoloita/ ruokapaikkoja. Parasta tässä kaikessa oli, että ryhmästä jokainen pystyi hakemaan mieluistaan ruokaa ja tulemaan syömään yhteiseen pöytään. Kerroksen keskellä oli runsaasti pöytiä, joiden ympärillä ravintolat olivat. Aivan loistava systeemi!

[caption id="" align="aligncenter" width="614"] Sushi maistui jälleen taivaalliselta[/caption]
Sunnuntai-iltana, kun kilpailut oli kilpailtu olimme varanneet pöydän mahtavaan liharavintolaan. Ravintolassa oli herkullinen alkupalapöytä, missä oli mm. erilaisia salaatteja, simpukoita ja muita mereneläviä, antipasteja, kuten oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä parmankinkkua. Pääruoka, eli erilaiset lihat tarjoiltiin pöytiin. Tarjoilijat toivat erilasia lihoja miekoissa, mistä he leikkasivat omalle lautaselleni juuri sen määrän lihaa, mitä kukin halusi. Suosikkejani olivat ehdottomasti naudan- ja häränliha sekä kanan sydämet - oi nammm! :-P  Lihaa tarjoiltiin niin kauan, kunnes pöydässä ollut kyltti käännettiin vihreästä punaiselle.

Usein ihmiset ihmettelevät, kun vietämme mieheni kanssa ns. laatuaikaa matkustamalla kisoihin. Brasilialainen jujutsu on meitä yhdistävä tekijä ja, mistä me molemmat pidämme, joten miksi ei. Mikä voisikaan olla parempaa kuin seurata suosikkiharrastuksensa kisoja, parhaimmassa tapauksessa otella itse ja illalla rentoutua ravintolaillallisella ja kellahtaa hotellihuoneen pehmeisiin lakanoihin (ilman, että lapsi herättää yöllä 1-3 kertaa tai herää aamulla kukonlaulun aikaan). Oli myös sanoinkuvaamattoman ihanaa nukkua "pitkään" - ihan puoli yhdeksään asti! :-D

Enemmän ruokakuvia löydät Instagram -tililtäni, mistä löydät minut nimimerkillä @elinasics

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.