2. maaliskuuta 2014

Mielenkiintoisia aikoja

Tämä on ollut toistaiseksi viimeinen viikko, kun asumme Lahdessa ennen kuin taloyhtiössämme alkaa putkiremontti. Varsinainen putkiremontti sekä kylpyhuoneen/ wc:n saneeraus alkaa meidän asunnossamme huhtikuun puolessa välissä, mutta totta kai meidän rappumme päävesiputket tmv. kulkevat meidän eteisemme kohdalla. Yritä siinä sitten nukkua ilta-/ yövuoron jälkeen tai laittaa jälkikasvua päiväunille, kun remonttireiskat poraavat ja paukuttavat betoniseinää/ -lattiaa keskellä eteiskäytäväämme.  :-|

Tänä iltana muutammekin väliaikaisesti asumaan mieheni vanhempien luokse, n. tunnin automatkan päähän Lahdesta. Eli (vähintään) seuraavat 3 kuukautta asumme anoppini kanssa saman katon alla - saa nähdä keneltä palaa hermot ensimmäisenä!  :-D Ei vaan, onnekseni minulla on maailman ihanimmat appivanhemmat enkä usko, että ongelmia tulee kun ei ole tullut tähänkään päivään mennessä. Mielenkiintoista elämästämme tulee varmastikin, mutta sehän on vaan kivaa!  :-)

[caption id="attachment_466" align="aligncenter" width="625"] Smoothieta välipalaksi [/caption]
Maaliskuun aion treenata vielä omalla kotisalillani täällä Lahdessa - ennen työvuoroa tai työvuoron päätteeksi. Maaliskuun kuntosalimaksun, kun oon maksanut ennakkoon. Huhtikuun alusta alkaen kuntosalisopimuksestani alkaa tauko, mikä kestää siihen asti kunnes pääsemme muuttamaan takaisin omaan kotiin tai olen palautunut riittävästi synnytyksestä - katsotaan. :-) Asuessamme toisella paikkakunnalla remontin aikana, aion hyödyntää kotipaikkakuntani kuntosalia. Salia, missä alkuperäinen elämäntapamuutokseni käynnistyi yli 7 vuotta sitten.

Viikko sitten pääsin toistamiseen rentoutumaan hierontapenkille, kun sekä selkäni että niska-/ hartiaseutuni hierottiin auki. Etenkin vasen puoli kehostani oli erityisen tukossa, koska työssäni kannetaan lautaset, tuopit, brikat yms. vasemmalla kädellä. :-?  Olen yrittänyt panostaa kehonhuoltoon venyttelyn ja putkirullauksen avulla, mutta nyt otin myös hieronnan osaksi ns. kehonhuoltosuunnitelmaani.

[caption id="attachment_456" align="aligncenter" width="625"] Pihvi viikossa kuuluu myös kehonhuoltosuunnitelmaani[/caption]
Tähän viikkoon on mahtunut toistaiseksi vain kaksi treeniä. Torstai-illan työvuoron aikana sain muistutuksen, miltä supistukset tuntuvat. Kesken työvuoron alkoi tuntua pientä poltetta alaselässä, minkä kuvittelin vain liittyvän tavanomaisiin raskausvaivoihin. Ei mennyt kuitenkaan kuin hetki, kun oikeat supistukset alkoivat. Kivualiaita supistuksia tuli läpi työvuoron 10-20 minuutin välein eivätkä ne loppuneet työvuoron päätyttyä keskiyön aikaan vaan jatkuivat aamuyön pikkutunneille - eivät enää niin kivuliaina kuin töissä, mutta sen verran ne tuntuivat, ettei nukkuminen tullut kuuloonkaan.

Eilen kävin sekä työterveyshuollossa että neuvolassa. Sain viikonlopun sairaslomaa sekä lääkärin määräyksen levätä. Vuodepotilaana ei tarvitse olla, mutta arkiaskareita raskaampi toiminta on ehdottomasti kielletty pari päivää. Neuvolassa lääkäri tarkisti vielä kohdunsuun tilanteen, ettei se vaan ole lähtenyt avautumaan supistuksien vaikutuksesta. Paikat olivat pysyneet kiinni, mutta olivat selkeästi pehmentyneet. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, koska tämä on täysin normaalia toissynnyttäjillä tässä vaiheessa raskautta!

Lauantai-iltaan mennessä oloni oli palannut normaaliksi, joten kävin tekemässä voimaharjoitteluohjelmani 3. treenin, missä treenin kohteena olivat mm. olkapäät. Jalkatreenin "säästin" tälle päivälle, koska lääkäri antoi luvan matkustaa tänään Tampereelle treenaamaan yhdessä Joni -valkun kanssa. :-) Mahtavaa päästä pitkästä aikaa treenaamaan valmentajan valvovan silmän alle. Innolla odotan, että Joni tarkistaa cyclist squat -tekniikkani, koska on hieman erilaista kyykätä tämän keskivartaloon ilmestyneen rantapallon sekä löystyneiden lonkkanivelien kanssa. Edellisestä yhteisestä treenikerrasta on aivan liian pitkä aika - kiitos flunssakierteelle sekä muille vastoinkäymisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.