27. maaliskuuta 2014

Mielihalujen keskellä

Tiistai-keskiviikon välinen yö ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, koska Nukkumatti oli tainnut unohtaa heittää unihiekat esikoistyttäreni silmiin. Keskellä yötä valvottiin n. 23-03:00 välinen aika. Tuntui, että yölliset kauhukohtaukset ovat tehneet comebackin, mitä tyttärelläni oli aikaisemmin n. 1 vuoden ikäisenä. :cry:  "Yöllinen kauhukohtaus on unenaikainen voimakas pelkotila, jonka aikana unessa oleva lapsi tai aikuinen voi huutaa tai itkeä kauhuissaan. Ne eroavat painajaisunista siinä suhteessa, että lapsi ei herää kohtaukseen eikä hän aamulla herättyään muista kohtausta" (Duodecim Terveyskirjasto).


Pilttipiirin -nettisivuilla kerrotaan, että tämänkaltaiset parasomniat ovat syvän unen vaiheeseen liittyviä ilmiöitä. Yöllinen kauhukohtaus johtuu siitä, että lapsen aivoissa unen vaiheesta toiseen siirtyminen ei onnistu niin kuin pitäisi, mikä johtuu aivojen kypsymättömyydestä. Pidetään peukut pystyssä, että saamme nukkua seuraavat yömme yhtä hyvin kuin aikaisemmin - sääliksi kävi, kun miehen oli lähdettävä töihin parin tunnin yöunilla kukonlaulun aikaan!


Tiistaina tein pienen vaunulenkin lähimaastossa, mutta illalla sain taas huomata, ettei se ollutkaan niin hyvä idea kuin, mitä kuvittelin. :oops:  Olin ollut koko päivän sisätiloissa, minkä vuoksi teki mieli lähteä ulos tuulettumaan. N. 5 kilometrin matkan loppupuolella alkoivat lievät supistukset, mitkä onneksi hiipuivat illan mittaan. Kävely sen sijaan muistutti puolelta toiselle vaappuvaa ankkaa loppupäivän.


Eilen olo oli erittäin voimaton, koska sitä edeltänyt yö meni käytännössä valvoessa. En edes muista milloin viimeksi olisin ollut näin väsynyt - ehkä ensimmäisten vauvakuukausien aikana kesällä 2012.  :-? Suunnittelin käyväni keskiviikkona treenaamassa, mutta täysin riittämättömien yöunien vuoksi päätin siirtää treenin tälle päivälle. Väsyneenä treenatessa harvemmin rikotaan ennätyksiä tai saadaan enemmän hyötyä kuin haittaa keholle. Keskiviikkoiltana keskityttiinkin ennemminkin venyttelyyn sekä putkirullaukseen. :)


[caption id="" align="aligncenter" width="800"] Yksinkertaista, mutta sitäkin maukkaampaa[/caption]

 


[caption id="" align="aligncenter" width="800"] Jauhelihakeittoa, missä lihan lisäksi perunoita, porkkanaa, sipulia sekä PALJON oman maan persiljaa ;)[/caption]

Voimattomasta olosta huolimatta pidin kiinni terveellisestä ruokavaliosta, vaikka erilaiset mielihalut nostivatkin päätään väsymyksen keskellä. Väsyneenä mieleni on huutanut Makuunin irtokarkkien perään, samoin vaalean leivän. Sinnikkäästi selätin mielihaluni puhtaalla, aidolla ruoalla. Onneksi täällä maalla lähimpään kauppaankin on n. 15 kilometriä, eli ihan tuosta noin vain ei lähdetäkään hakemaan evästystä - niin ja niitä Makuunin irtokarkkeja varten pitäisi ajaa autolla Lahteen, eli rapiat 60 kilometriä.  :lol:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.