25. huhtikuuta 2014

Viimeisellä kolmanneksella

Keskiviikkona kävin taas neuvolassa tarkistuttamassa, että raskaus etenee niin kuin pitääkin.

32. raskausviikon täyttyessä painoa on kertynyt raskauden alusta n. 10kg, mikä on oikein sopiva määrä minun kokoiselleni ihmiselle. Paino saattaa nousta vielä muutaman kilon ennen synnytystä, mutta minun puolestani painonnousu saisi tasaantua vähitellen. :-) Tämä toive mielessäni olenkin kiinnittänyt entistä enemmän huomiota päivittäiseen ruokavaliooni - etenkin lisättyä sokeria yritän välttää parhaani mukaan! Pyrin myös pitämään ateriarytmin tasaisena, etteivät erilaiset mieliteot pääsisi vahingossakaan valloilleen.

Täällä "evakossa" ollessamme ruokavalioni ei ole ollut täysin sellainen, kuten haluaisin, mutta pääpiirteittän olen kuitenkin onnistunut siinä pysymään. Eniten ikävöin tällä hetkellä VitaMix -tehosekoitintani sekä ns. superfood -varastoani, koska smoothieviritykseni ovat olleet nimittäin lähes ala-arvoisia täällä ollessamme.  :roll:

Verenpaine oli edelleen todella hyvä (115/ 66), vaikka ei olisi yhtään epänormaalia, että verenpaine lähtisikin pienoiseen nousuun näillä raskausviikoilla. Tuntuu, että olo vaan paranee, mitä pidemmälle raskaus etenee. Toki minulla on raskauteen kuuluvia "kolotuksia", mutta muuten olo on lähestulkoon erinomainen.  :-D

Hemoglobiinia ei mitattu tälläkään kertaa, mitä hieman ihmettelin. Ihmettelyyni vastattiin kertomalla, ettei ole syytä tarkistaa hemoglobiinia, koska se on ollut alkuraskaudesta aina keskiraskauteen erinomainen. Viime kesästä lähtien ole syönyt Solgar Nordicin Gente Iron -rautavalmistetta n. 3 kuukauden välein neljän viikon kuurin, koska verestä mitattuna rauta-arvoni ovat heikot. Arvot ovat lähteneet nousuun, mutta vielä ei olla lähelläkään optimaalisia arvoja.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Vanhat raskausarvet ovat alkaneet ikävästi tummentua[/caption]
SF -mittani kulkee edelleen keskikäyrän mukaisesti, mikä kertoo, että vauva kasvaa tasaisesti - totta kai vauvan asentokin voi vaikuttaa SF -mittaan hieman. Sydänäänetkin kuuluivat sekä vahvoina että tasaisina, eli ei syytä huoleen senkään asian puolesta!  Myöskään sokereita/ valkuaisaineita ei löytynyt.

Laskettuunaikaan ei ole enää kuin 8 viikkoa, mikä tarkoittaa sitä, että viimeistään 10 viikon (+ 2 vuorokauden) kuluttua pieni poika on sylissäni (mikäli kaikki vaan menee hyvin). En halua miettiä, mikä voisi mennä pieleen vaan pyrin tässäkin asiassa positiivisuuteen. Ikäviä asioita tapahtuu eikä niitä kaikkia voi ennaltaehkäistä, vaikka haluaisimmekin. Tärkeintä on mielestäni uskoa hyvään eikä syyttä suotta murehtia tulevaa!  ;-)

Näin raskauden loppumetrien lähestyessä olen väistämättäkin miettinyt tulevaisuuttani kahden lapsen äitinä sekä etenkin sitä kuinka se tulee vaikuttamaan minuun itseeni. Perhe lapsineen menee totta kai kaiken muun edelle, mutta vähintäänkin yhtä tärkeää on mielestäni pitää hyvää huolta myös itsestään. Mitä se hyvinvointi sitten oikeastaan on? Tästä lisää tuonempana - pysyhän kuulolla!  ;-)

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.