11. toukokuuta 2014

Kolmas äitienpäivä äitinä

Ensimmäistä äitienpäivääni äitinä sain viettää toukokuussa 2012 tyttäreni ollessa vain muutaman päivän ikäinen. Muistan kuinka vielä tuolloin toivuimme synnyttäneiden osastolla PHKS:ssa. Avoimesta ikkunasta puhalsi pienen pieni tuulevire, koivutkin olivat saaneet ensimmäiset lehtensä. Äitienpäivän kunniaksi sain aamupalan yhteydessä palan kääretorttua, minkä sisällä oli vadelmahilloa.  :-D

[caption id="" align="aligncenter" width="533"] Rakas tyttäreni[/caption]
Äidiksi tultuani kunnioitan äitiyttä vielä enemmän kuin aikaisemmin, sillä äitiyden myötä olen oppinut elämästä kaikista eniten. Äitiyden myötä elämälläni on myös toisenlainen merkitys, minkä lisäksi se tuo valtavasti iloa arkeeni. :-)  Kaikki äidit tekevät arvokasta työtä, kukin omalla tyylillään, eikä se aina ole helppoa, mutta sitäkin palkitsevampaa.

Matkani äitinä on vasta alkutaipaleellaan, mutta tässä vaiheessa uskallan sanoa, että tämä kokemus on opettanut/ tulee opettamaan minua kaikista eniten - yksikään oppilaitos tai koulutus ei tule pystymään samaan!

Äitiys ei ole aina itsestäänselvyys, minkä vuoksi olen todella kiitollinen, että minulle on tämä kunniatehtävä suotu. Kaikki eivät myöskään vapaasta tahdostaan halua äideiksi, mikä on mielestäni täysin hyväksyttävää.

Itse koen olevani sitä parempi äiti, mitä paremmassa kunnossa olen niin henkisesti kuin fyysisestikin - sen asian ilmaisemiseksi aloitin tämän bloginkin! ;-)  Tässä blogissa käsittelen pääsääntöisesti ruoka- ja liikuntapainotteisia asioita, mikä ei kuitenkaan ole koko elämäni eivätkä nämä asiat, kuten treenit mene koskaan perheen edelle. Äidin vastuullinen tehtävä ei kuitenkaan ole pois omasta hyvinvoinnistani. Jos en pidä huolta itsestäni, kuinka onnistun huolehtimaan jälkikasvustani!

Minulle tärkeintä tässä päivässä on yhdessäolo sekä ikioman perheeni, äidin että isoäidinkin seurassa. Lähdemmekin tästä nauttimaan äitienpäiväkahveista (JA KAKUSTA :-D ) isoäitini luokse, mihin koko pieni, mutta sitäkin rakkaampi, sukuni kokoontuu. Matkan varrella on pysähdyttävä tiettyyn kohtaan poimimaan valkovuokkoja, koska niin isoisälläni oli tapana tehdä jokaisena äitienpäivänä vuosikymmenien ajan.

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! 

3 kommenttia:

 1. Ihanaa äitienpäivää sinulle! :)
  Minäkin pääsin nyt viettämään ensimmäistä äitienpäivääni kun pieni poikamme syntyi 2.5! :)
  Voisitko kertoa blogissasi omista ruokailutottumuksista, ilmeisesti syöt gluteenittomasti ym. Mutta sallitko gluteiini herkkuja silloin töllöin? Entä millaista ruokaa tarjoat lapsellesi, syökö hän ihan kaikkea? Teetkö itse kaikki hänen ruokansa? Entä miten vauva aikana oli?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Toivottavasti sinulla oli ikimuistoinen ensimmäinen äitienpäivä. :)

  Pääsääntöisesti pyrin syömään gluteenittomasti, mutta en ole sen suhteen täysin ehdoton. Huomaan kuitenkin olossani selkeän eron syödessäni gluteenipitoisia tuotteita - eli silloin tällöin gluteenipitoiset herkutkin ok! Perheessämme kaikki syövät tällä hetkellä samaa ruokaa. Esikoisen vauva-aikana tein hänen soseensa itse, mutta hätävarana käytimme myös valmiita lastenruokia, esim. Piltti tai Hipp. :) Voin tehdä tästä vielä erillisen merkinnän, missä kerron tarkemmin minun/ perheemme ruokatottumuksista!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Oli mukava äitienpäivä vaikka se menikin vielä ihan toipilaana, oli aika rankka tuo synnytys. Kiva jos jaksat tehdä postauken aiheesta :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.