23. toukokuuta 2014

Resepti: valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Otin äitini vinkistä vaarin ja päätin valmistaa tyttäreni 2 -vuotissynttärijuhliin herkullisen New Yorkin valkosuklaa-mustikkajuustokakun. Resepti on peräisin Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua -ja paljon muuta. Kirjassaan Leila kertoo, että alkuperäisohje on eräästä new yorkilaisesta ruokabaarista ja hänen amerikkalainen ystävätär on kehunutkin kakkua maailman parhaaksi. Tämä juustokakku on täyttä tavaraa, joten kaloreita tuskin kannattaa ainakaan laskea tätä suussasulavaa herkkua maistellessa.  ;-) Tämä taitaa olla blogihistoriani ensimmäinen ns. epäterveellinen herkkuresepti, mutta ruokavalion ollessa muutoin kunnossa, tällaiset satunnaiset kakulla herkuttelut sallittakoot, kunhan näistä hetkistä ei vaan tule viikottainen tapa.



KEKSIPOHJA
- 300 g gluteenittomia Digestive -keksejä
- 150 g voita


TÄYTE
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2½ dl maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl maissitärkkelystä
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g valkosuklaata
- 1½ dl (tai enemmän) mustikoita


Kuumenna uuni 175 °C.


Leikkaa irtopohjavuo'an (halkaisija n. 25 cm) pohjalle leivinpaperi. Hienonna Digestive -keksit hienoksi muruksi esim. tehosekoittimellasi. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen joukkoon. Levitä seos vuo'an pohjalle ja painele sormin tasaiseksi. Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.


Vatkaa sekä tuorejuusto että rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää juustoseokseen kananmunat yksitellen hyvin vatkaten ja lopulta myös kuohukerma. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada suklaasula täyteseokseen samanaikaisesti sekoittaen.


Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja ripottele pinnalle mustikoita. Paista juustokakkua uunin keskitasossa 40 minuuttia. Tämän jälkeen katkaise uunista virta ja anna kakun paistua jälkilämmössä vielä 30 minuuttia.


Ottaessasi juustokakun uunista anna sen jäähtyä vuoassa. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi/ yön yli ennen kuin irrotat sen veitsen avulla irtopohjavuoasta. Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä, jolloin siitä on myös helpointa leikata siistejä paloja.



Nauti hyvässä seurassa kahvikupillisen kera!  :-)

4 kommenttia:

  1. Tehty tätä kakkua jo kerran ja kohta teen uudelleen, aivan ihanaa kakkua tulee kun tekee tällä reseptillä :) ♥

    VastaaPoista
  2. Kakku kuulostaa ihanalta! Käytitkö tässä tuoreita vai pakastemustikoita (sulatitko ensin)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin tuoreita pensasmustikoita. Olen käyttänyt myös pakastemustikoita (en sulattanut), mutta itse suosin tuoreita mahdollisuuksien mukaan. :-)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.