8. kesäkuuta 2014

Raskauden viime metreillä

Alkuviikosta kävin synnytyssairaalassani PHKS:ssa synnytystapa-arviossa, mihin myös toista/ useampaa lastaan odottavat passitetaan, mikäli aikaisempi synnytys on ollut hätäsektio tai synnytyksessä on ollut muita komplikaatioita.

Jännitin arviota älyttömästi, koska aina oli olemassa vaihtoehto, ettei toivomani alatiesynnytys olisikaan mahdollinen. Osastolle saavuttuani olin sydänkäyrillä n. 20 minuuttia, mikä kertoi, että vauvan sykkeissä on kaikki kunnossa eikä ainakaan sen suhteen ole syytä huoleen. Myös sekä verenpaine että virtsa olivat kunnossa (ei proteiinia/ sokereita).  :-)

Kätilö tutki lantioni tilavuuden (?) sekä kuinka lantion luut ovat paikallaan, mikä kertoisi onko vauvalla riittävästi tilaa ulospääsyyn. Onneksi tämänkään suhteen ei ollut mitään ongelmia, mutta se haluttiin vielä varmistaa ikävät yllätykset minimoidaksemme. Sektioarpi on parantunut hyvin eikä sekään aseta minkäänlaisia esteitä alatiesynnytykselle.

[caption id="" align="aligncenter" width="533"] Vielä on masulla aikaa kasvaa[/caption]
Kätilö myös katsoi ultralla kuinka vauva on kasvanut. Vauva kasvaa keskikäyrän tuntumassa, hieman sen alapuolella, tämän hetkinen painoarvio oli vähän yli 3 kiloa. Tuleva pikkuveli viihtyy ahtaaksi käyvässä yksiössään pää alaspäin, minkä lisäksi hän on valunut niin alas lantiooni ettei hän sieltä enää ylöspäin nouse - lähtökuopissa siis ollaan!  ;-) En kuitenkaan usko tämän kiinnittymisen tarkoittavan minun kohdalla yhtään mitään, koska esikoinenkin kiinnittyi raskausviikolla 36+ lääkärin samanaikaisesti vannoen, että tyttö tulisi syntymään ennen laskettua-aikaa, mutta kuinkas sitten kävikään.  :-D

Loppuviikosta kävin myös neuvolassa, missä omalta osaltaan tarkistettiin kaiken olevan hyvin. Hemoglobiinikin mitattiin pitkästä aikaa! Se olikin tippunut sieltä 130 paremmalta puolelta 119:sta, mutta ainakaan oloni perusteella ei ole vielä tarvetta säännölliselle rautavalmisteen käytölle.  :-)

Edellisestä neuvolakäynnistä oli kuusi viikkoa, minkä aikana painoni oli noussut 2,7 kiloa (450 grammaa/ viikko), eli kaiken kaikkiaan painoni on noussut raskauden myötä 12,7 kiloa. Luulen, että viime päivien hellelukemat vaikuttavat (→ turvotus) myös vaa'an lukemaan, mutta maltillisempaahan tuo painonnousu on ollut verrattuna ensimmäiseen raskauteen.

[caption id="" align="aligncenter" width="800"] Myös ravinnolla on suuri merkitys raskausajan painonnousuun[/caption]
Seuraava neuvolakäynti varattiin alle parin viikon päähän - tuolloin laskettuunaikaan olisi enää kaksi päivää! Saa nähdä tarvitseeko minun enää neuvolaan tuolloin mennä vai olemmeko päässeet tuohon mennessä tositoimiin. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.