22. heinäkuuta 2014

Tatamilla taas

Viime keskiviikkona se tapahtui: Olin ensimmäistä kertaa painimassa sitten lokakuun! Viime kesänä ylirasitus laittoi treenit tauolle, minkä lisäksi huomasin pian olevani raskaana. Kuntosalilla tai lenkillä voi käydä raskaanakin, mutta BJJ on siitä huono harrastus, ettei sitä oikein voi harrastaa odotusaikana.

[caption id="attachment_1177" align="aligncenter" width="534"]Uusi gi pääsi käyttöön Uusi gi pääsi käyttöön[/caption]

Keskiviikon treeneissä käsittelimme kuinka päästä kaverin selkään, kun hän kääntyy kilppariin ohittaessasi guardia. Selkäänmeno viimeistellään totta kai kellokuristuksella, eli kaveri kuristetaan hänen omalla kauluksellaan. Opettelimme myös ns. Ronda Rousey -käsilukon, kun kellokuristuksen hakeminen ei syystä tai toisesta onnistukaan. Lopuksi vielä kolme kahdeksan minuutin erää sparria. Onnistuin tekemään tekniikoita onnistuneesti, minkö lisäksi yritin hakea niitä myös sparrissa. Yllätyin kuinka hyvin pysyin mukana enkä ollut hapoilla missään vaiheessa - kai se peruskunto säilyy, vaikka lajiharjoitukset ovatkin olleet poissa kuvioista melkein vuoden päivät! Sparrikaan ei ollut pelkkää puolustautumista vaan sain haettua myös omia tekniikoita. On sanomattakin selvää, että olin yhtä hymyä, kun treenit päättyivät!  :-D

Myös torstaina olin treenaamassa, jolloin treenit olivat raskaammat mitä edellisenä päivänä. Jaksoin kuitenkin hyvin, vaikka alkulämmittelyissä sain huomatakin, että juoksukuntoni on täysin naurettavalla tasolla tällä hetkellä - no treenaamallahan se(kin) paranee!  ;-)

Torstain tekniikkana opettelimme berimboloa hieman eri variaatiolla totuttuun karvalakkiversioon verrattuna. Alkukankeudesta selvittyäni alkoi onnistua, mutta täytyy sanoa, että lantioni hallinta/ liikkuvuus ei ollut mistään kotoisin - pää sanoi, että liikuta lantiota tuohon suuntaan, mutta siinä se vaan pysyi liimattuna tatamiin!  :lol: Näidenkin treenien loppuun otimme muutaman kahdeksan minuutin erän sparria.

Torstai-iltana kroppani oli kuin pahoinpidelty! Jokaiseen lihakseen sattui, mutta vain hyvällä tavalla. BJJ on siitä loistava urheilulaji, että se rasittaa kyllä ihan koko kroppaa päästä varpaisiin.  ;-)

[caption id="attachment_1178" align="aligncenter" width="800"] Bataattia, kanaa sekä vihanneksia[/caption]

Viikonlopun pidinkin sitten lepoa BJJ -treeneistä, jotta keho ennättää palautua rasituksesta, mitä se ei ole saanut 9,5 kuukauteen (tarkistin HeiaHeia! :sta :-D ) Keskityni muutaman päivän vain vaunulenkkeilyyn sekä yritin tehdä parannuksen kehonhuollon saralla, eli kaivoin mm. putkirullan takaisin käyttöön - kyllä muuten huomaa, ettei ole tullut huollettua kehoaan riittävästi, autsss!  :oops:

Takana on nyt kolmet BJJ -treenit raskauden ja synnytyksen jälkeen ja täytyy kyllä sanoa, että taidan olla oikeasti löytänyt oman juttuni. En ole (vielä) hyvä harrastamassani lajissa, mutta voi pojat, että mie tykkään nujuta tuolla tatamilla - se kai se on pääasia, että tekee sitä, mistä tykkää!  ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.