4. elokuuta 2014

Uudenlainen arki

Poika syntyi kuusi viikkoa sitten, mikä tuntuu ikuisuudelta - aivan kuin poika olisi ollut elämässämme aina! Minkälaista arki oli yhden lapsen kanssa? En muista.  8-O

[caption id="attachment_1200" align="aligncenter" width="533"]Pikku varpaat Pikku varpaat[/caption]

Perheemme kuopus on ollut ns. helppo vauva eikä meistä kukaan ole vielä hermoromahduksen partaalla. Täysimetän, mikä luo haastetta arkeen ainoastaan silloin, kun suunnitellaan sitä milloin kukin on harrastamassa mitäkin. Tämä alkava viikko on järjestyksessään neljäs viikko, kun pääsen treenaamaan säännöllisesti. :-)  Minun lähtiessä treenaamaan mies on kotona vauvan sekä esikoisen kanssa. Imetän ennen lähtöäni, minkä lisäksi olen pumpannut varastoon omaa maitoani varmuuden vuoksi. Välillä miehen on tarvinut syöttää poikaa tuttipullolla, mutta toisinaan taas ei.

Poika herää yöllä 2-3 kertaa syömään, minkä jälkeen nukahtaa samantien omaan pinnasänkyynsä. Pari ensimmäistä viikkoa nukuimme perhepedissä, mutta oman vointini parantuessa siirsimme vauvan omaan sänkyyn kaikkien unenlaadun parantamiseksi - tämä toimii meillä! Vauvan ensimmäinen unipätkä yöaikaan on kestoltaan 4-5 tuntia, mutta sen jälkeen herätään tankkaamaan evästä parin tunnin-tunnin välein. Aamupäivällä sekä alkuillasta hän on hereillä pidempään eikä mikään muu kuin syli tunnu kelpaavan. Tämän vuoksi ostinkin nettikaupasta (käytettynä) kantoliinan, jotta saan omat käteni tarpeen tullen vapaaksi ja vauva pysyy tyytyväisenä.

Olen taas huomannut, että terveellisesti sekä ennen kaikkea riittävästi syöminen ovat vaikuttaneet yleiseen mielialaani eivätkä yöherätykset tai univelka tunnu maailman inhottavimmilta asioilta. Myös se, että pääsen säännöllisesti tuulettamaan päätäni liikunnan parissa eikä ole ketään vahdittavana piristää ihmeen kaupalla. Kun yleinen virkeystaso on hyvällä mallilla ei tee myöskään mieli syödä epäterveellisesti - ei ole tarvittu ainuttakaan suklaalevyä tuomaan hyvää oloa, koska vauva-arki olisi niin vaikeaa tai, koska olen sen ansainnut.

[caption id="attachment_1199" align="aligncenter" width="800"]Salaattia, perunaa sekä broileria - yksinkertaista! Salaattia, perunaa sekä broileria - yksinkertaista![/caption]

[caption id="attachment_1201" align="aligncenter" width="533"]Kookos-mustikkapiirakkaa päiväkahvin kaverina Kookos-mustikkapiirakkaa päiväkahvin kaverina[/caption]

Olen myös nauttinut herkuista, mutta kohtuudella! Yhtenä tämän hetken tavoitteistani onkin oppia nauttimaan syömistäni herkuista sekä oppia syömään niitä kohtuudella entisen on-/ off -mallin sijaan. Toissa viikolla sain nauttia palan äitini leipomaa mansikkatäytekakkua, viime viikolla kookos-mustikkapiirakkaa, kun kummitäti tuli kylään ja pari päivää myöhemmin irtokarkkeja, kun olimme grillaamassa ystävieni kanssa.

Mies on vielä tämän viikon ansaitulla kesälomallaan, mutta ensi viikosta lähtien minä olen päivisin kahden lapsen kanssa kotona. Pelon sekaisin tuntein odotan ensi viikkoa - katsotaan kuinka meikäläisen käy!  :roll: Loppupeleissä uskon kuitenkin kaiken menevän ihan yhtä hyvin kuin tähänkin asti. Monet asiat ovat vain omasta asenteesta kiinni!  ;-)

2 kommenttia:

  1. Valvonut 1,5 vuotta06 elokuuta, 2014 17:22

    Ihana kuulla, että lapsesi nukkuu hyvin! Valvomisessa kun lähtee järki eikä treenaamisesta(kaan) tule mitään.

    VastaaPoista
  2. Toistaiseksi ainakin, mistä olen erittäin kiitollinen! Sivusta, kun olen saanut seurata sitä minkälaista elämä on, kun lapsi/ lapset eivät nuku.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.