10. syyskuuta 2014

Äidin ja tyttären satujumpat

Esikoisemme aloitti maanantaina ensimmäisen ikioman harrastuksensa, satujumpan. Jumpan järjestää paikallinen naisvoimisteluseura ja se pidetään kerran viikossa 45 minuuttia kerrallaan. Tyttäremme täytti toukokuussa 2 vuotta, minkä vuoksi jouduin hieman miettimään mikä ryhmä olisi hänelle sopivin. Tarjolla on nimittäin aikuinen-lapsi -jumppa 1-2 -vuotiaille ja tämä satujumppa 3 vuotta täyttäneille.

Ketturepussa juomapullo ja jumppatossut

Pienimuotoisem tiedustelun jälkeen päätimme kokeilla satujumppaa, mikä osottautui täysin oikeaksi valinnaksi. Tyttö on ollut päiväkodissa/ hoidossa kodin ulkopuolella eikä vierasta ketään ja on motorisesti hyvin kehittynyt ikäisekseen, minkä vuoksi 3 -vuotiaiden ryhmä onkin meille sopiva. Uskon, että tytöstä on kasvanut reipas pikku neiti nimenomaan sen vuoksi, että hän aloitti päivähoidon n. 9 kuukauden ikäisenä, minkä lisäksi hän on ollut myös isovanhemmillaan hoidossa pienestä pitäen ja kulkenut meidän vanhempien mukana mm. treeneissä.

Tämä viikko on miehelläni kilpailuviikko, sillä lauantaina hän kilpailee lukkopainin SM -kisoissa Helsingissä. Olemme sopineet, että hän käy tekemässä viimeistelytreeninsä viikon ensimmäisinä päivinä, koska muutama päivä ennen kilpailua on levättävä/ keskityttävä kehonhuoltoon. Käytännössä tämä tarkoittaa, että minä pääsen BJJ -treeneihin vasta loppuviikosta sekä viikonloppuna.

Kuntosalille pääsin kuitenkin tiistai-iltana n. 20:30, kun mies oli tullut vetämistään lukkopainitreeneistä. Mietin pitkään lähtisinkö enää treenaamaan tuohon aikaan päivästä, mutta treenatessani sain huomata, että kyllä kannatti. Treeni kulki hyvin eivätkä yöunet kärsineet myöhäisestä treenistä tippaakaan. Lapsetkin olin laittanut ennen lähtöäni nukkumaan, jolloin he eivät edes tieneet, että mamma oli käynyt nostamassa rautaa heidän nukkuessaan. Treenikuviakin suunnittelin ottavani, mutta salilla olikin yllätävän paljon väkeä vielä myöhään illallakin (en sitten kehdannut alkaa säätämään kameran kanssa kaiken kansan edessä). Tänä aamuna heräsin virkeämpänä kuin yleensä enkä tarvinut kuin muutaman mukillisen kahvia silmieni avaamiseen, kun tavanomaisesti siihen tarvitaan pannullinen.

Treeni alkoi maastavedolla, mikä on yksi suosikkiliikkeistäni kautta aikain.

A1 Maastaveto
A2 Askelkyykkykävely
B1 Matala vinopenkkipunnerrus käsipainoilla
B2 Hiihtoliike taljassa
C1 Hammer -hauiskääntö käsipainoilla
C2 Ojentajapunnerrus mutkatangolla, pään takaa
C3 Facepull taljassa

Näin sekä äiti että tytär pääsivät tekemään satujumppansa. Pikkuveikka saa vielä toistaiseksi luvan keskittää energiansa maitobaarissa notkumiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.