24. syyskuuta 2014

Ihan tavallista ruokaa

Olen muutamaan otteeseen miettinyt syökö meidän perhe normaalia ruokaa - mikä on normaalia ruokaa? Meidän taloudessa normaali tai tavallinen ruoka tarkoittaa vihersalaattia tai muuta kasvislisuketta, lihaa proteiininlähteenä sekä "pelottavia" hiilareita, kuten bataattia, perunaa tai riisiä. Joskus pastaa, kun ollaan oikein villillä tuulella!

10 minuutin possuwokki

Yksinkertaisimmillaan ruokalautasiltamme saattaa löytyä yksinkertainen vihersalaatti, keitettyä bataattia sekä pannulla ruskistettua naudan jauhelihaa. Tämä maistuu kaikille eikä vie kauan aikaa valmistaa!

Pidän tärkeänä, että ruoka on terveellistä, mutta ennen kaikkea maistuu hyvältä. Toinen tärkeä pointti ruoanvalmistuksessa on se, ettei sen tekemiseen tuhraannu puolta tuntia kauempaa - uunissa kypsytettävät laatikot, kuten bataatti- tai kesäkurpitsalasagne, ovat asia erikseen.

Vadelmarahka, mikä maistui myös 2 -vuotiaalle

Pidän tärkeänä sitä, että koko perhe voi syödä samaa ruokaa - oli sitten kisadieetillä tai ei! Viime kuukausina vain mieheni on pudottanut painoaan kisoihin, mutta ymmärtänette pointtini. Myös esikoisemme on syönyt kanssamme täysin samaa ruokaa n. 1 -vuotiaasta lähtien. Mausteita käytämme ruoassa reilusti, mutta chiliä tai muita tulisia mausteita käytämme varoen. Esikoinen syö hyvällä ruokahalulla kaikkia kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Ainoastaan avokaado ei neidille juurikaan maistu, mutta se johtuu varmaan vain sen "limaisesta" koostumuksesta - tasaisin väliajoin sitä kuitenkin hänelle tarjotaan. Aina on maistettava, mutta lautasta ei ole pakko syödä tyhjäksi.

Salaattia, täysjyväriisiä ja naudan jauhelihaa

Karkkipäivä meillä on kerran viikossa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että ostamme esikoisellemme yhden täytelakun tai sitten pienen pussillisen karkkia, mistä myös me vanhemmat syömme. Juhlissa otetaan pala kakkua, ehkä toinenkin, mutta arkena ruokavaliomme on mielestäni erittäin terveellinen - terveelliset elämäntavat opitaan kotoa!

Meillä ei koskaan osteta mitään ns. vierasvaraksi, koska kaikki kodista löytyvä ruoka tullaan syömään ennemmin tai myöhemmin. Näin ollen onkin parempi täyttää kaapit terveellisellä ruoalla sekä välipaloilla! Meille kylään tulevat tietävätkin, että kahvia kyllä keitetään, mutta pullaa on turha odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.