16. syyskuuta 2014

Sosetehdas on käynnistynyt

Sain viikonloppuna ystäväni itsekasvattamaa kurpitsaa, mistä innostuneena päätin tehdä ensimmäiset kasvissoseet kuopukselle. Kaivoin esikoisen vauva-aikana ostamani Vauvan ja taaperon keittokirjan esiin, mistä palauttelin mieleeni kuinka niitä soseita tehtiinkään.

Ensimmäisenä laitoin uunin lämpiämään n. 190 asteeseen.

Kasvissoseiden valmistaminen on helppoa ja nopeaa

Ei ollut mikään pieni kurpitsa

Ystäväni oli leikannut minulle kokonaisesta kurpitsasta valmiita lohkoja, jolloin minulle jäi vain verkkomaisen sisustan ja siemenien poisto. Tässä hommassa tavallinen ruokalusikka oli oiva työväline! Kun kaikki ylimääräiset oli poistettu, asettelin lohkot uunipellille. Paahdoin kurpitsoita uunin alatasolla 60 minuuttia, minkä jälkeen annoin niiden jäähtyä.

Kurpitsalohkot jäähtymässä ennen soseutusta

Tehosekoittimella soseeksi

Kun lohkot eivät enää polttaneet sormia, lusikoin "hedelmälihan" tehosekoittimeen. Soseutin paahdetut kurpitsat tehosekoittimessa, minkä jälkeen laitoin valmista sosetta silikonisiin jääpalamuotteihin. Muoteista on helppo ottaa pieni määrä sosetta sulamaan, kun on aika aloittaa kiinteiden maistattaminen. Tällä hetkellä täysimetän, mutta todennäköisesti alamme maistelemaan kiinteitä tuossa reilun kuukauden päästä, 4 kuukauden ikäisenä. Kasvissoseet säilyvät pakastimessa 3 kuukautta.

Sose jääpalamuotteihin ja muotit pakkaseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.