29. lokakuuta 2014

Resepti: vauvan bataattisose

Valmistin pienen erän bataattisosetta 4 kuukauden ikäiselle kuopukselle. Kasvissoseiden tekeminen on todella helppoa! Itsetehdyt soseet ovat myös huomattavasti edullisempia kuin kaupasta ostettavat lapsien purkkiruoat, minkä lisäksi ne ovat mielestäni laadultaan parempia - totta kai kerta itse lasteni pöperöt väännän! Ei vaan, purkkiruoissa suurin osa on vettä → ei ravintoaineita, eli ei mitään. Hätävarana hoitolaukussa tai matkalla tietyn merkkiset purkkiruoat ovat okei eikä maailmani kaadu siihen, että lapseni saattaa silloin tällöin syödä sellaisen.

Itsetehnyt soseet näyttävät kuitenkin maistuvan paremmin kuin valmissoseet - näin oli myös esikoisen kohdalla! Eikä tämä ole mikään ihme, kun vertaa purkkiruokaa itsetehtyyn.

Hyvin maistuu

VAUVAN BATAATTISOSE
- 2 keskikokoista bataattia
- tilkka vettä

Halkaise bataatit pituus-suunnassa ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda bataatteja 200 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti. Anna bataattien jäähtyä, minkä jälkeen niistä on helppo irroittaa kuoret. Soseuta tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa lusikoi jääpalamuotteihin ja laita pakastimeen.

Olen kokenut, että yksi muotillinen kasvissosetta on sopiva määrä uutta makua maistaessa. Jos vauva ei saa vatsa- tai allergiaoireita, määrää voi vähitellen lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.