26. marraskuuta 2014

Resepti: valkosuklaa-daimtäytteinen juustokakku

Sokerihöttöreseptiä luvassa! Jaan yhden suosikkikakkuni reseptin, vaikka tällaisia cheat day -reseptejä ei missään nimessä pitäisi terveellisiin elämäntapoihin perustuvassa blogissa julkaista, heh heh. :D Harkittu herkuttelu on mielestäni sallittua - aina silloin tällöin! Ja sitä paitsi sokeriöverit vedettyä on todella helppoa palata takaisin terveellisiin elämäntapoihin. Tämän kakun valmistin pari kuukautta sitten, kun emännöin PartyLite -kynttiläkutsuja ja vieraille oli saatava makiiaa kahvin kaveriksi.


KEKSIPOHJA
- 150 g (gluteenittomia) suklaakeksejä (minä käytin näitä)
- 75 g voita

TÄYTE
-2 ½ dl vispikermaa
-150 g valkosuklaata
-250 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria/ muuta makeutusta, kuten steviaa
- 2 tl vaniljajauhetta
- 4 liivatetta
- 2 rkl sitruunamehua
- 4 pientä Daim -patukkaa rouhittuna

Hienonna keksit tehosekoittimessa sekä sulata voi kattilassa. Lisää sulanut voi tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta haluamallasi tavalla ja lisää vaniljajauhe ja rahka. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kääntele se kerman joukkoon. Lisää sitruunamehu sekä rouhitut Daim -patukat. Itse rouhin suklaapatukat laittamalla ne pieneen pakastepussiin ja nuijin lihanuijalla.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele esim. suklaarouheella.

Alkuperäinen resepti © Hellapoliisi

Nautitaan hyvässä seurassa kahvikupposen kera!


Omaan makuuni kakku oli TODELLA makea, minkä vuoksi en lisää seuraavalla kerralla ollenkaan sokeria/ muuta makeutusta täytteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.