28. tammikuuta 2015

Laatulihaa Irlannista - Irish Dry Aged Premium Quality Beef

Yhteistyössä Lidl

Pääsin mukaan Indiedaysin sekä Lidlin yhteistyökampanjaan testaamaan uusia Irish Dry Aged Premium Quality Beef -tuotemerkin Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak -pihvejä.

Irish Dry Aged Premium Quality Beef -merkin pihvit on valmistettu vain parhaasta, tarkkaan valikoidusta naudanlihasta. Raakakypsytysmenetelmän ansiosta lihan maku korostuu, minkä lisäksi liha on erityisen mureaa sekä suussasulavaa. Hereford on nautarotu, mikä on tunnettu hyvänmakuisesta lihastaan - tiesitkö, että Hereford on jalostettu ainoastaan lihantuotantoon?

MIKÄ DRY AGED?
Dry Aged -menetelmällä tarkoitetaan erityisissä olosuhteissa tapahtuvaa ja normaalia pidempää raakakypsytysprosessia, jossa luullista lihaa kypsytetään tarkasti valvotuissa olosuhteissa. Prosessin aikana kiinnitetään erityisesti huomiota lämpötilaan, ilmankierron säätelyyn sekä ennen kaikkea hygieniatasoon. Raakakypsytyksen aikana lihasta haihtuu 5-10% nestettä, jonka vuoksi liha maistuu voimakkaammalta ja saa tummanpunaisen värinsä. Tätä kokonaisvaltaista valmistusprosessia kutsutaan kuivakypsytykseksi ja sen tuloksena saamme nauttia erityisen mureasta sekä intensiivisen makuisesta lihasta. Kuivakypsytystä voidaan käyttää vain parhaille, valikoiduille pihvikarjan lihoille.

Vaikka liha on laadultaan erinomaista, monet LIDLin asiakkaista eivät ole vielä tutustuneet luxus -tuotteisiin, minkä vuoksi LIDL halusi yhdessä meidän ruoanlaitosta kiinnostuneiden bloggaajien kanssa muodostaa testiryhmän, jotta tuotteet saisivat sitä kautta enemmän positiivista tunnettuvuutta.

Testiryhmämme pääsi testaamaan Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak -pihvejä. Jokainen bloggaaja kehitti tuotteen ympärille mieleisensä lisukkeet ja julkaisee aterian reseptiikan omassa blogissaan. Tässä merkinnässä pääset tutustumaan minun ateriaani, minkä kulmakiviä ovat erinomainen liha sekä terveelliset ja värikkäät lisukkeet.

IRISH HEREFORD STRIPLOIN STEAK
Irlantilainen naudan ulkofileepihvi

Paksu ulkofileepihvi on leikattu ulkofileen keskeltä, sen mureimmasta kohdasta. Lihaa on kypsytetty riiputtamalla, eli raakakypsyttämällä, ensin 21 päivää, ja sen jälkeen lihaa on lisäkypsytetty vielä seitsemän päivää. Tällä tavoin lihasta on saatu erittäin mehukasta ja intensiivisen makuista.

Minun reseptini: Hereford Striploin Steak itsetehdyllä maustevoilla & rosmariiniperunat
Määrä: kahdelle
Valmistukseen tarvittava aika: n. 1 tunti
Päätin ottaa Hereford Striploin Steakit testattavaksi BJJ (brasilialainen jujutsu) -treenien jälkeisellä aterialla. Kahden tunnin treenien jälkeen keho huusi reilusti hyvälaatuisia hiilihydraatteja,  mitä saisin valmistamistani rosmariiniperunoista. mutta ennen kaikkea kehoni kaipasi proteiinia, eli kunnon piffiä. Rakastan hyvänmakuista ruokaa, mutta pidän tärkeänä, että syömäni ruoka on myös terveellistä ja tukee aktiivista elämäntapaani.

MAUSTEVOI

  • 100g voita
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • nippu tuoretta persiljaa
  • barbquemausteseosta
Kun voi on huoneenlämpöistä kuori valkosipulit ja murskaa ne voin joukkoon. Huuhtele persilja ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Lisää sekä persiljasilppu että barbeguemausteseos voin ja valkosipulimurskan sekaan. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lusikoi maustevoi jääpalamuotteihin ja anna jähmettyä hetki pakastimessa.

ROSMARIINIPERUNAT

  • 12 pientä perunaa
  • nippu tuoretta rosmariinia
  • Primadonna oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Kania -merisuolaa myllystä
  • mustapippuria myllystä
Aloita pesemällä perunat huolellisesti. Kun olet pessyt perunat viipaloi perunat n. 0,5cm paksuisiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa perunasiivut, loraus Primadonna oliiviöljyä, merisuola ja mustapippuri sekä lisää joukkoon myös murskatut valkosipulinkynnet. Lado perunat uunipellille ja paista niitä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 45 minuuttia.

IRISH HEREFORD STRIPLOIN STEAK


Ota pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Pidä pihvit vakuumipakkauksessaan kuivumisen estämiseksi. Huoneenlämpöinen pihvi kypsyy sekä nopeammin että tasaisemmin! Valitse pihvin paistamiseen hyvä paistinpannu, valurautapannu olisi ehdottomasti paras vaihtoehto, ja aloita paistaminen vasta, kun pannu on riittävän kuuma - voit käyttää paistamiseen pienen määrän voita! Minun mielestäni ehdottomasti paras kypsyysaste on medium - tai raaka, lihasta rippuen, minkä vuoksi seuraavat neuvot sopivat näistä kypsyysasteista pitävälle.


Paista pihvejä kuumalla pannulla yhden minuutin ajan per puoli. Tämän jälkeen kääri pihvit alumiinifolioon ja laita maksimissaan 40 asteiseen uuniin 7-10 minuutiksi.

Kokoa lautasellesi reilu annos rosmariiniperunoita, nosta pihvi perunoiden kaveriksi ja anna herkullisen maustevoinapin sulaa kuuman pihvin päälle. Tarjoa lisukkeena vihreää salaattia.


Nauti hyvässä seurassa!

Tämä ateria maistui erinomaisesti niin minulle kuin miehellenikin. Pihvien ystävinä olisimme vain toivoneet, että pihvit olisivat olleet vielä isommat, sillä herkullinen liha lisukkeineen katosi meidän molempien vatsoihin varsin nopeasti. :D

Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua lukijakilpailuun ja äänestää omaa suosikkireseptiäsi Indiedaysin & Lidlin kampanjasivulla täällä - mukana 18 blogia, 18 erilaista reseptiä!

Äänestämällä suosikkireseptiäsi voit voittaa 100 euron lahjakortin Lidliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.