27. tammikuuta 2015

Resepti: herkullinen porkkana-kookoskeitto


AINESOSAT
Noin 3-4 annosta

- 500 g porkkanoita
- oliiviöljyä
- 1½ dl punaisia linssejä
- 2 dl kookosmaitoa
- ½ sitruunan mehu
vettä
ruususuolaa
kurpitsansiemeniä koristeluun

Kuori sekä paloittele porkkanat pienemmiksi paloiksi. Höyrytä kypsiksi. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada linsseistä vesi pois. Lisää kattilaan pehmeiksi höyrytetyt porkkanat sekä kookosmaito. Soseuta tasaiseksi ja lisää vettä, kunnes keiton koostumus on sopiva.
Lisää joukkoon sitruunan mehu ja mausta suolalla.

Annostele keittokulhoihin ja koristele (paahdetuilla) kurpitsansiemenillä.




Vinkki! Paahda siemenet tai pähkinät kuumalla pannulla. Halutessasi voit laittaa pannulle esim. oliivi- tai neitsytkookosöljyä sekä laadukasta suolaa. Ole tarkkana, sillä siemenet/ pähkinät palavat helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.