20. tammikuuta 2015

Resepti: punajuurilaatikko

Kasvisruoista innostuneena löysin Chocochili -vegaaniruokablogista herkullisen punajuurilaatikon reseptin, minkä jaan myös teidän kanssanne. Esikoinen ei antanut tälle ruoalle kuin 1/ 5 tähteä, mutta muulle perheelle ruoka maistui erinomaisesti.




AINESOSAT
- 1 dl quinoaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1½ dl soijarouhetta + kasvislientä
- 5 keskikokoista punajuurta
- 1 (kelta)sipuli
- timjamia
- oreganoa
- ruususuolaa
- mustapippurirouhetta
- 3 dl maustamatonta soijajogurttia

Keitä quinoa pehmeäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Raasta punajuuret ja silppua sipuli. Kuullota pannulla sipulisilppu sekä lisää joukkoon tumma soijarouhe ja punajuuriraaste. Lisää soijajogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Siirrä seos uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Nauti perinteisen vihersalaatin kanssa!

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvännäköinen setti! Täytyy pistää testiin ensiviikolla! Itsekin innostunut kokeilemaan kasvisruokareseptejä ja vähentämään lihan määrää aterioilla, jotenkin sulaa paremmin :) Kiitos, kun jaoit ko. reseptin :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, koska tää oli todella positiivinen yllätys mullekin! Mä olen huomannut saman, että kasvisruoat sulavat huomattavasti paremmin sekä nopeammin kuin liharuoat. Olo ei myöskään ole kuin jyrän alle jääneellä syömisen jälkeen - olen täynnä, mutta hyvällä tavalla! :-)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.