29. tammikuuta 2015

Voimaharjoittelua Tampereella

Tiistaina, rakas anoppini, saapui lapsenvahdiksi, minkä ansiosta minä pääsin matkustamaan Tampereelle. Reissun päätarkoituksena oli treenata yhdessä Jonin kanssa. Sannaa en ennättänyt tällä kertaa nähdä, mutta Sannalle minulla on onneksi aika varattuna helmikuun viimeiselle viikolle BioSignature -mittauksen merkeissä.

Olin saanut Jonilta uuden voimaharjoitteluohjelman edellisellä viikolla, minkä mukaisesti teimme ohjelmassa olevan toisen treenin. Treenissä on kuusi eri liikettä, mutta ne tehdään liikepareina, mikä lisää treenin kuormittavuutta. Palautusaika vaihtelee yhden sekä kolmen minuutin välillä.

Lounas kasvisravintola Gopalissa // Polvenkoukistus maaten

A1. Maastaveto, painot 65-80 % maksimista, RÄJÄHTÄVÄT toistot
A2. Polvenkoukistus maaten, jumppapallolla
B1. Kapea vinopenkkipunnerrus, tangolla
B2. Hammer -hauiskääntö, vinopenkissä istuen
C1. Pohkeet seisten
C2. "Kasit" jumppapallolla

Maastaveto on minulle tuttu liike, mutta uuden ohjelman mukaisesti liikkeestä pitäisi saada rä-jäh-tä-vä. Liike pitäisi tehdä sillä mentaliteetilla, että olen heittämässä tankoa katosta läpi. Tällaiselle hitaalle köntykselle nopeusmaastaveto olikin yllättävän haastava, mutta en ole luovuttamassa sen suhteen. Uskon, että se lähtee kulkemaan kunhan luotan itseeni enkä mieti liikaa.

Vinopenkkipunnerruksessakin kaipasin tekniikka-apua, mutta Jonin hyvällä opastuksella sekin alkoi onnistua muutaman lämmittelykierroksen jälkeen - seuraavalla kerralla uskallan varmasti laittaa jo enemmän kuin 2,5 kilon kiekot tankoon!

Nopea #selfie ennen BJJ -treenejä // Vauhtimaastavedon tekniikka haltuun

Toistaiseksi tämä treeniviikko on mennyt suunnitelmien mukaisesti eikä ultimaattinen väsymys tai muutkaan ylitsepääsemättömät esteet ole haitanneet liikuntasuorituksiani. Viikonloppuna mieheni kilpailee Fight Weekend No-Gi -kilpailuissa Imatralla minun pysyessä tiiviisti kotona lasten kanssa. Henkilökohtaisesti en ole ollut erityisen innostunut painimaan ilman pukua, No-Gi, (= lukkopainivarustus + BJJ -säännöt) tai lukkopainia, mutta se kieltämättä tekisi hyvää myös BJJ:n kannalta.

Nooo, ehkä sitten, kun lapset muuttavat pois kotoa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.