14. helmikuuta 2015

Lepopäivän kohokohta: hieronta


Jotain muuta kuin hikinen kimono

Torstaina sain viettää ansaittua lepopäivää, ai että! Tuntui, että lepopäivä tuli täsmälleen oikeaan kohtaan, koska kroppa tuntui hieman väsyneeltä ja tein perjantaina pitkästä aikaa yhden työvuoron. Tänään tosiaan matkustan Helsinkiin Hipkon salille, missä ruskeavöinen Päivi Aittamaa vetää pienimuotoisen naisten treenileirin. Luvassa kahdet laadukkaat BJJ -treenit - can't wait!

Lepopäiväni kohokohta oli ehdottomasti hieronta, missä tuttu urheiluhierojani käsitteli niin selän kuin jalatkin. Edellisestä hieronnasta oli kulunut luvattoman pitkä aika, minkä kyllä huomasi. Etenkin lapaluut olivat todella tukossa, etureisistä puhumattakaan! Jos en sovi uutta hieronta-aikaa heti hieronnan jälkeen, huomaan yht'äkkiä: "Eisssaakeli, edellisestä hieronnasta on kulunut X kuukautta!" Seuraava hieronta-aika onkin nyt varattuna kahden viikon päähän, jolloin vain jalat pääsevät käsittelyyn.

Päiväni kohokohta: tummapaahtoinen kahvi & raakasuklaa

Vasta kuluneen vuoden aikana olen käsittänyt kuinka tärkeää monipuolinen kehonhuolto on. Putkirulla on ollut olohuoneen nurkassa ties kuinka kauan eikä venyttely tai putkirullaus ole ollut tilaa treeniohjelmissani (tai tilaa on ollut, mutta minä itse olen ollut äärimmäisen laiska sen suhteen). Nykyään venyttelen treenin päätteeksi lyhyet venytykset, minkä lisäksi teen pidemmät dynaamiset venyttelyt koko kropalle 1-2 kertaa viikossa. Putkirullaa käytän venyttelyn ohessa, mutta myös alkulämmittelyssä ennen voimaharjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.