18. helmikuuta 2015

Naisten BJJ -leiri 14.2.2015

Leirin aiheena spider guard

Viime lauantaina sain mahdollisuuden osallistua Päivi Aittamaan luotsaamalle naisten BJJ -leirille Helsingissä. Parinkymmenen naisen voimin kokoonnuimme Hipko Kontulan salille, missä päivän tekniikkana käsittelimme spider guardia, mikä on ehdottomasti yksi suosikkiguardeistani.

Päivi veti meille kahdet 1½ tunnin treenit, missä opettelimme mm. hakemaan spider guardin sekä tekemään sweepin. Jälkimmäisissä treeneissä opettelimme enemmän kuinka spider guard saadaan purettua ja kuinka siitä on helppo lähteä ohittamaan.

Pidin Päivin tyylistä opettaa! Jo alkulämmittelyt viittasivat päivän tekniikkaan, minkä jälkeen alkoi varsinainen tekniikkaopetus. Tekniikoita harjoiteltiin tekemään eri parien kanssa, mikä auttoi paremmin hahmottamaan mistä milloinkin oli kyse. Vapaata sparria meillä ei ollut kuin muutamien erien verran, mutta "ajoimme tekniikoita sisään" erilaisten drillien avulla. Tämänkaltaista opetusta kaipaisin omallekin salilleni. Vapaa sparri on kivaa ja sille on oma aikansa ja paikkansa, mutta etenkin uusien tekniikoiden myötä tulisi keskittyä enemmän niiden opetteluun monipuolisten drillien/ tekniikkasparrin avulla kuin vapaan sparrin - näin toimien tekniikat jäävät paremmin muistiin (ainakin allekirjoittaneen kohdalla :D )!

Leirin lopuksi rentouduttiin hetki saunan lauteilla ja lähdin ajamaan takaisin kotiin. Voin kertoa, että illalla uni tuli todella helposti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.