12. helmikuuta 2015

Resepti: kesäkurpitsa-kikhernepihvit



TARVITSET
- 3 dl keitettyjä kikherneitä
- 2 tl oliiviöljyä
- 1,5 dl Reformi Jytte -jauhoa (tumma)
- ½  kesäkurpitsa raastettuna
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- ½ sitruunan mehu
- timjamia
- paprikajauhetta
- n. 1 dl vettä
- 0,5 tl kasvisliemijauhetta


Hienonna kikherneet haarukan avulla. Sekoita kuivat aineet ja kesäkurpitsaraaste keskenään ja lisää kikherneiden joukkoon. Sekoita kasvisliemijauhe sekä vesi ja lisää se muiden ainesten joukkoon. Taikina saa jäädä melko kuivaksi, niin että ainekset kuitenkin sekoittuvat.

Vaivaa taikinaa hetki.

Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannulla noin 5 minuttia/ puoli. Tarkkaile paistamisen aikana pannun lämpötilaa, sillä liian kuumalla pannulla pihvit palavat eivätkä ehdi kypsyä keskeltä.


4 kommenttia:

  1. Kiitti reseptistä! Mulla oli tällä viikolla falafelit kokeilussa, mutta en ollut ihan tyytyväinen, että ehkä ensi kerralla kokeilen näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Toivottavasti onnistut tällä reseptillä. :-) Paistamisen kanssa saa olla tosiaan tarkkana, etteivät pihvit pala ja minusta tuntui, että pihvit maistuivat seuraavana päivänä paremmilta, mitä tuoreeltaan!

      Poista
  2. Tää resepti pitää laittaa muistiin. Mä saan vieraita tässä kuussa. Toinen on ammatiltaan kokki :D Kuulostaa niin hyviltä pihveiltä :P

    Odotan innolla seuraavia reseptejä :)

    Aurinkoa, Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pihvit ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia! Täytyy tehdä näitä pian uudestaan. :-)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.