11. maaliskuuta 2015

Kahvia taistelijoille

Yhteistyössä Warrior Coffee

Rakastan hyvää kahvia, mikä ei varmastikaan ole yllätys pidempään blogiani seuranneille. Laadukas kahvi on sellaista, mikä ei kaipaa seurakseen maitoa tai makeutusta. Laadukkaassa kahvissa ei ole kitkerää sivumakua, se ei saa vatsaa sekaisin eikä siitä tule huono olo. Laadukas kahvi merkitsee minulle herkullisen maun lisäksi muutakin hyötyä.

Voimaa kahvista

Ensimmäiset kunnon kahvimuistoni liittyvät varhaiseen teini-ikään, kun vietimme kaveriporukkamme kanssa aikaa seurakunnan nuorisokahvilassa. Yhdessä illassa kahvia kului useampi kupillinen maidolla (sekä välillä myös valkoisella sokerilla) höystettynä ennemminkin tavan kuin makunsa vuoksi. Opiskeluaikoina bileet eivät meikäläistä rasittaneet vaan päätoimisen opiskelun sekä työn yhdistäminen. Päivät kuluivat koulun penkillä, kun taas illalla vedettiin työvaatteet niskaan. Ravintola-alalla opiskelu sekä alan työn tekeminen jo opiskeluaikoina oli varsin helppoa! Työvuorot saattoivat kestää iltamyöhään, mutta aamulla oli kiiruhdettava luennolle - kahvin piristävän vaikutuksen tsemppaamana! Äitiyden myötä yöunet ovat olleet ainakin vauvavuoden aikana rikkonaisia, mutta kahvin piristävä voima on auttanut pitämään silmät avoinna päiväsaikaan.

Oman ravintotietämyksen lisääntyessä aloin kiinnostua myös laadukkaista kahveista, koska kahvista oli tullut minulle äärimmäinen nautinto. #nolifewithoutcoffee vai miten se menikään?

Hyvä kahvi saa hymyn kasvoille

Olin sosiaalisen median kautta tutustunut tuotteeseen nimeltä Warrior Coffee. Muutaman kerran olin päässyt tätä hehkutettua kahvia maistamaankin eikä minun tarvinut enää miettiä, minkä vuoksi heidän kahvinsa ovat nousseet monen suosikeiksi niin lyhyellä aikavälillä. Kuukauden päivät sitten päätin ottaa yhteyttä Warrior Coffeeta luotsaavaan Rikuun ehdottaakseni hänelle pienimuotoista yhteistyötä.

Pääsin testaamaan Warrior Coffeen Guatemala (medium roast) -kahvia. Kahvin mukana tuli myös vaahdotin, mikä on näppärä työvälinen power coffeen valmistuksessa.

Muistin entuudestaan, että heidän kahvinsa maistuu todella pehmeältä, kahvin aromeiden suurin piirtein hyppiessä riemusta makunystyröilläsi nauttiessasi ensiluokkaisesta kahvista, mutta sitä en muistanut kuinka suuri ero oikeasti laadukkaalla kahvilla on perinteisiin marketkahveihin. Ensimmäiset kahvikupilliset nautin sellaisenaan eivätkä aikaisemmat ylistyssanani ole lähelläkään liioittelua - niin hyvää!
Taidan olla korviani myöten rakastunut Warrior Coffeeseen - enkä suotta! Opiskellessani enemmän erilaisista kahvilaaduista sekä kahvin valmistuksesta, olen saanut oppia, että sen kasvatuksessa käytetään todella runsaasti erilaisia torjunta-aineita. Jo tämän vuoksi suosittelisin kaikkia siirtymään laadukkaampiin tai ainakin luomulaatuisiin kahveihin. Kahvin makuun vaikuttaa myös se kuinka sinä valmistat sen. Ensimmäinen askel on helppo: kahvinkeittimen säännöllinen puhdistaminen & raikkaan veden kaataminen keittimeen omalla kannulla - ei kahvipannulla! Kahvipannuun pintyy kahvista mm. rasvaa, mikä ei lähde kokonaan pois pesussakaan, mikä taas siirtyy laitteistoon ja vaikuttaa näin ollen valmistuvaan kahviin.

POWER COFFEE
- 1-2 kupillista Warrior Coffee ta
- 1-3 ruokalusikallista suolatonta voita tai gheeta
- 1-2 ruokalusikallista MCT - tai kylmäpuristettua kookosöljyä
- sekoittamiseen tarvitset Warrior Coffeen vaahdottimen tai vaihtoehtoisesti blenderin

Power Coffee on antanut minulle uskomatonta energiaa ennen BJJ -treenejä. Kupillinen tai kaksi n. 30min ennen treenien alkua takaa loistavan treeniboostin! Voit lisätä kahviin raakavaniljaa tai ceylonin kanelia, mutta muista käyttää laadukkaita ainesosia äläkä pilaa kahvin lukuisia terveyshyötyjä lisäämällä sokeria.

Alapuolella erinomainen video Power Coffeen valmistuksesta askel askeleelta - ENJOY!


EDIT // Kävin kaupungilla lounalla. Jäi muuten lounasravintolan kahvi kuppiin kylmettymään makunsa puolesta - hyi kamala!

4 kommenttia:

 1. Ihan näin muuten vaan kun en jaksa googlettaa... :D Miten tää Warrior Coffee eroo Bulletproof-kahvista? Vai onko ne sama asia...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Warrior Coffee on kahvivalmistaja/ tuotemerkki heidän lanseeraamilleen kahvilaaduille, mutta Bulletproof- sekä Power Coffee ovat samantyylisiä kahvijuomia, mitä valmistetaan laadukkaista raaka-aineista. Power Coffee on nimenomaan Warrior Coffeen brändäämä kahvijuoma! :-)

   Poista
  2. Sekosin merkeissäni. Eli Power Coffee on käytännössä sama asia kuin Bulletproof kahvi.. :P

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.