17. maaliskuuta 2015

Toivemerkintä: meidän arkipäivä 2.0

Kuopuksen synnyttyä tein samankaltaisen meidän arkipäivä -merkinnän, mikä on noussut yhdeksi suosituimmista merkinnöistäni. Tämän vuoksi päätin nyt muutama kuukausi myöhemmin tehdä samanlaisen postauksen - katsotaan onko arkemme muuttunut kuopuksen lähestyessä taapero-ikää! Edellisen meidän arkipäivä -merkinnän pääset lukemaan täältä.

05:30 Kuopus ääntelee pinnasängyssään, katson kelloa puhelimen näytöltä pyytäen samalla miestäni hakemaan maitopullon. Miehen syöttäessä kuopukselle aamumaidon saan minä vielä torkkua, mutta pian on kuitenkin noustava ylös. Poika kainalossa kävelen keittiöön, missä ensimmäisenä laitan radion päälle. Laitan lasten aamupuuron hellalle valmistumaan, minkä jälkeen jauhan kahvipavut ja keitän muutaman kupillisen kahvia. #powercoffee avaa silmät eikä aivot ole samanlaisessa sumussa kuin hetki sitten. Kuopukselle kaurapuuroa sekä omenasosetta. Olemme myös aloittaneet nokkamukin käytön ruokailuiden yhteydessä, mutta poika ei ymmärrä sen päälle vielä mitään.

07:00 Esikoinen tulee huoneestaan toivottaen hyvät huomenet. Laitan hänelle myös puuroannoksen, minkä lisäksi hän pyytää vielä banaanin. Samalla huomaan, etten ole itse saanut syötyä vielä mitään - tää on niin tätä!

07:30 Teen itselleni smoothien, mihin laitan banaanin, mustikoita sekä mansikoita, riisiproteiinia, ruokalusikallisen banaani- ja tocojauhetta. Näiden lisäksi joukkoon menee myös n. 3dl kauramaitoa - herkullista! Hörppiessäni smoothieta täytän samanaikaisesti astianpesukonetta. Kun smoothie on hörpitty, on aika tarttua imurin varteen. Keväinen auringonpaiste on tuonut esiin JÄRKYTTÄVÄN määrän pölyä!09:00 Vaihdan esikoisen yöpaidan päivävaatteisiin, minkä jälkeen pesemme vielä hampaat ja hän kiiruhtaa lastenhuoneeseen leikkimään. Kuopus pitää ärsyttävää narinaa hieroen samalla silmiään - taitaa pikku herraa väsyttää! Siirrän kuopuksen pinnasänkyyn, missä annan hänelle vielä pienen määrän maitoa tuttipullosta ennen hänen nukahtamistaan.

10:00 Sain imuroitua kaikki 84,5 neliötä sekä pyyhittyä pölyt kriittisimmiltä paikoilta. Pyykkikonekin pyörittää tämän päivän ensimmäistä koneellista! Kuopus herää tavanomaista aikaisemmin aamupäiväuniltaan, mutta vaikuttaa yllättävän pirteältä siihen nähden. Alan valmistaa meille lounasta: paistan naudanjauhelihaa, höyrytän bataattia ja valmistan yksinkertaisen vihersalaatin.

11:30 Syömiseen kuluu tänään aikaa esikoisen leikkiessä ruoan kanssa. Välillä on käytävä rauhoittumassa eteisen nurkassa, kun meno alkaa näyttää sopimattomalta - ruoan heittelyä, tiputtelua lattialle (tarkoituksella, ei vahingossa), lällättelyä. Hetki nurkassa auttaa eikä minun tarvitse enää muistuttaa kuinka ruokapöydässä käyttäydytään.


11:50 Olen saanut puettua koko poppoolle ulkovaatteet päälle sekä haettua rattaat pyörävarastosta. Lähetän ystävälle viestin, että lähdemme kävelemään kohti sovittua tapaamispaikkaa. Menemme nauttimaan kevätauringosta satamaan, missä on pakko pysähtyä kahvilaan maailman parhaimmalle korvapuustille.

14:30 Kotimatkalla pysähdymme vielä hetkeksi lähileikkipuistoon leikkimään. Kuopus nukkuu toisia päiväuniaan rattaissa. Ihana auringonpaiste!


16:00 Valmistan sekä lapsille että itselleni runsaamman välipalan, vaikka oikeastaan olisi päivällisaika. Viihdyimme kuitenkin ulkona niin hyvin, että tavanomainen päivärytmimme meni vähän sekaisin. Istuttuamme pöydän ääreen mieskin saapuu töistä kotiin.

17:00 Lapset leikkivät innoissaan isänsä kanssa lastenhuoneessa. Minä pakkaan treenilaukkua valmiiksi, minkä lisäksi valmistan vielä kupillisen power coffeeta treeniboosteriksi. Hyvä ystävämme Santeri sekä kuopuksemme kummisetä on tullut lomalle Suomeen. Kuopuksemme kummisetä asuu nykyään Espanjan auringon alla ja on menestynyt BJJ -kilpailija - muutama päivä sitten hän sai mustan vyön itse Roger Gracielta! Tänään hänet on pyydetty vetämään treenit salillemme, missä hänkin treenasi ennen ulkomaille muuttamistaan.

18:30 - 20:00 Olemme tulleet koko perheen voimin BJJ -salille. Tuntuu hyvältä nähdä Santeria pitkästä aikaa! Olen kaivannut hänen laadukkaita treenejään. Sparrit kulkevat suhteellisen hyvin, mutta syystä tai toisesta en ole vakuuttunut omiin suorituksiini tänään. Ylihuomenna olevat kilpailut saavat minut voimaan pahoin! Kotimatkalla mies kysyy: "Jännittääkö kisat?", mihin minä vastaan miettiväni vain miksi ihmeessä mä olen lähdössä kilpailemaan - ei tässä ole mitään järkeä.21:00 Lapset nukkuvat omissa sängyissään, mikä tarkoittaa, että pääsen viimeinkin syömään. Vatsa on huutanut ruokaa treenien loppumisesta lähtien, mutta lapset menevät tässäkin asiassa ensimmäisiksi. Syötyäni menen nauttimaan saunan lämmöstä.

21:30 Makoilemme miehen kanssa sohvassa, kumpikin omassa nurkassaan ja katsomme Frendejä Netflixistä. Syön vielä ison lautasellisen kaurapuuroa, minkä jälkeen on raahauduttava nukkumaan. Silmät eivät pysy auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.